Apel mještana

Donja Drežnica danima bez vode: Mostarski Vodovod 'neće ni da čuje'

Vijesti / Flash | 29. 06. 2015. u 10:30 K.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mještani mostarskog naselja Donja Drežnica već posljednjih tjedan dana suočeni su s problemom pristupa pitkoj vodi. Dovod vode u bazenu, koji je spojen na obližnju rijeku je zbog još uvijek neutvrđenih razloga prekinut, te su mještani, za čije probleme nitko ne želi čuti, prisiljeni ići po vodu na rijeku.

''Nitko neće da čuje za nas, idemo na rijeku po vodu kao u 17. stoljeću. Moje dijete se već par dana žali na probleme sa stomakom, brinemo se zbog neispravne vode, ne znam više što da radimo. Voda u rijeci je prepuna mulja, prokuhavamo je, apeliramo već neko vrijeme na sve nadležne, no izgleda da nikoga više nije briga za nas'', govori za Bljesak.info zabrinuta stanovnica Donje Drežnice.

O problemu s opskrbom vode, nakon brojnih pokušaja kontaktiranja nadležnih u mostarskom Vodovodu – Radna jedinica 2, razgovarali smo i sa tajnikom Mjesne zajednice u Drežnici, Ramizom Alićem koji nam govori kako problemi s ovim bazenom počinju od 1997., kada je i napravljen.

''U početku je bazen napravljen kao neko privremeno rješenje, te nije niti tehnički ispravan niti je zaveden u knjigama, tj. nema dozvole za njega, no to ne sprječava ljude iz Vodovoda da već dvadeset godina uredno naplaćuju račune za vodu'', govori Alić, ogorčen na nemar i nedostatak sluha kod odgovornih u Vodovodu.

Samo dno bazena, kako za Bljesak.info objašnjava Alić, je prekriveno gumom, te su djelatnici Vodovoda, nakon što se guma iz nepoznatih razloga zapalila, prekinuli dovod vode i od tada ništa konkretno nije napravljeno niti su mještani dobili bilo kakvu informaciju oko mogućeg popravka bazena.

''Direktoru Vodovoda, Mirasdu Huseinbegovću, su se osim mene obraćali i djelatnici škole i drugi mještani no on je jasno poručio kako 'neće ni da čuje za to naselje', a nama je nejasno kako jedna takva osoba može sjediti na čelu tog poduzeća'', ističe Alić.

U potrazi za rješenjem, Alić se osim Vodovodu obratio i Gradskoj upravi, tražio Inspekciju koja bi utvrdila moguće rješenje, no do danas kako nam objašnjava nitko ne pokazuje nikakvu brigu te svi, kako govori tajnik Mjesne zajednice, odgovornost prebacuju sa sebe.

''Trenutno samo na vlastitu odgovornost angažirali privatnu firmu da prespoje vodu na novi rezervoar, no ne znam kako će se stvari dalje odvijati, obzirom da mi nismo nadležni nit možemo koga angažirati da vrši ispitivanja oko same kvalitete vode, ali moramo raditi nešto'', govori zabrinuto Alić.



Problem s vodom dignuo je mještane na noge, te je uz pedeset, šezdeset domaćinstava, bez vode i mjesna škola, ambulanta, pošta…što je obzirom na ljetno razdoblje i činjenicu da je vrijeme Ramazana, kako poručuju u Donjoj Drežnici, neizdrživo.

''Ovako više ne može, ako treba složni smo i zajedno ćemo blokirati magistralu, nešto se mora promijeniti, ovo je neizdrživo'', poručila je ogorčena mještanka.

Kopirati
Drag cursor here to close