Vlast

Domovina Dodiku postavlja uvjete

Vijesti / Flash | 27. 11. 2014. u 13:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić danas je uime Koalicije "Domovina", nakon konsultacija s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom o mandataru za sastav nove Vlade RS-a, izrazio spremnost da predstavnici te koalicije participiraju u Vladi RS-a, uz određene uvjete.

''Dobili smo uvjeravanje da postoji prostor da riješimo probleme koji su ograničavali jedan broj stanovništva u ovom entitetu te da se može raditi i na rješavanju drugih pitanja'', rekao je Salkić na pres-konferenciji, ističući da će se o detaljima razgovora s Dodikom izjasniti i organi Koalicije "Domovina".

Precizirao je kako ima više uvjeta, a kao jedan od tih uvjeta Salkić je naveo da u treba riješiti pitanje obrazovanja Bošnjaka u RS-u.

Kazao je i kako je zadovoljan sastankom te vjeruje da se može ići dalje u razgovorima, a o detaljima o sudjelovanju u Vladi RS-a razgovarat će se nakon imenovanja mandatara.

''Imamo kapacitet i potrebu da zbog onih koji su glasovali za nas, značajno sudjelujemo u Vladi RS-a'', kazao je Salkić.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik obavijestio je izaslanstvo Koalicije "Domovine" da stranke oko SNSD-a imaju skupštinsku većinu za izbor nove entitetske vlade, ali da nisu protiv toga da im se pridruže i drugi zastupnici.

''Bošnjaci i Hrvati su konstitutivan narod u RS-u i drago mi je da je izražena spremnost da zajedno s nama čine jednu novu skupštinsku većinu'', rekao je Dodik i dodao da je pitanje dogovora u nekim detaljima, zbog čega će razgovore nastaviti.

Dodik je zahvalio izaslanstvu Koalicije “Domovina” što su se kao važni predstavnici Bošnjaka u parlamentu RS-a odazvali današnjim razgovorima.

Osim Salkića na razgovorima je bio i zastupnik Koalicije “Domovine” u parlamentu RS-a Senad Bratić.

Kopirati
Drag cursor here to close