Pregled

Dojavljena bomba u zračnoj luci Sarajevo

Vijesti / Crna Kronika | 06. 03. 2015. u 22:49 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo večers se izvršio kontradiverzioni pregled putnika, jednog zrakoplova i ukupnog prtljaga zbog dojave o mogućoj opasnosti, javlja Radiosarajevo.ba. Radi se o ozbiljnoj dojavi kojom se ugrožava sigurnost civila u zrakoplovstvu.

"Pregled je započeo oko 21 sat. Želimo poručiti javnosti da će zbog nastale situacije vjerojatno doći do kašnjenja i obustavljanja letova. To je sve što u datom trenutku možemo reći", kazala je glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković.

U kompletan slučaj su, osim Granične policije BiH, uključeni SIPA, OSA, Uprava za neizravno oporezivanje (carinski odjel na aerodromu), MUP KS, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela na državnom nivou, Ministarstvo sigurnosti, sigurnosni odjel Međunarodnog aerodroma, FUP, Državno tužiteljstvo.

Kontradiverzioni pregled putnika i prtljaga na Međunarodnom aerodromu Sarajevu, koji je počeo večeras zbog dojave o bombi, vrše pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo i Granične policije BiH.

"Sve naše jedinice bit će stavljene na raspolaganje ukoliko to bude potrebno", rekao je za 'Dnevni avaz' Ensad Korman, v.d. direktora Federalne uprave policije (FUP). Iz izvora bliskih Graničnoj policiji BiH rečeno je da se vrši pregled zrakoplova "Turkish Airlinesa".

Kontradiverzioni pregled na Međunarodnom aerodromu Sarajevo završen je oko 23 sata, a nije pronađena nikakava naprava koja bi mogla ugroziti sigurnost civilnog zrakoplovstva - potvrđeno je večeras iz Granične policije BiH. Pregled putnika, kompletnog zrakoplova i prtljaga vršen je u skladu sa procedurama, nakon što je primljena anonimna dojava o bombi.

Kopirati
Drag cursor here to close