Referendumanje

Dodik: Savez za rikverc provodi politiku Izetbegovića

Vijesti / Flash | 08. 02. 2016. u 11:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pitanje referenduma u Srpskoj je legalizirano i referendum o radu Suda i Tužiteljstva BiH bit će realiziran kada bude ostvaren konsenzus, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"U uvjetima kada je pravosuđe u BiH pokazalo svoju nesposobnost da procesuira Nasera Orića smatrali smo da taj konsenzus u Republici Srpskoj možemo postići i da trebamo idći na referendum, ali onda smo dobili 'savez za rikverc' koji je glasovao protiv. Vjerovali smo da možemo da izgradimo društveno javni konsenzus, ali, nažalost, opozicija nije bila za to. Bez konsenzusa mi nećemo ići na referendum", istaknuo je Dodik.

Prema njegovim riječima, vlast u Srpskoj je vjerovala da će opozicija prihvatiti referendum, ali oni su bili protiv.

"Ušli smo i u procedure, opet, vjerujući da možemo da izgradimo konsenzus. Sada čujem da kažu zašto se ne objavljuje odluka o referendumu. Još ne znam je li to podrška referendumu ili je to cinizam - ako je podrška onda idemo u dobrom pravcu, vratit ćemo se u parlament i ojačat ćemo podršku referendumu, a ako nije čekat ćemo tu podršku", naglasio je predsjednik Srpske, prenijela je Srna.

Kada hoćete da nešto nećete, kao što je slučaj sa opozicijom u vezi s referendumom o radu Suda i Tužiteljstva, kaže Dodik, onda čujete ove u "savezu za rikverc" kako pitaju što dan poslije, a nijednom nisu rekli što dan poslije u vezi s referendumom o Ustavnom sudu BiH.

"Kako je važan dan poslije kada je riječ o Sudu i Tužiteljstvu, a nije o važan kada je u pitanju Ustavni sud", upitao je Dodik, istakavši da to govori da "savez za rikverc" igra igru, ali da ta igra nije njihova.

Dodao je kako predstavnici "saveza za rikverc" provode politiku stranaca i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

Kopirati
Drag cursor here to close