Pozvao Ivanića na ostavku

Dodik najavio osvajanje Trebinja

Vijesti / Flash | 05. 02. 2016. u 18:02 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru simpozija pod nazivom “Teologija u javnoj sferi” koji je počeo u Trebinju, u petak je održano predavanje na temu ''Teologija i politika'', kojoj između ostalih, kao gost, nazoči i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

On je istaknuo značaj ove manifestacije i naglasio da teme o kojima se govori ovih dana, u okviru skupa, nedostaju našem društvu.

“Teme koje su na ovom simpoziju apsolutno zavrijeđuju punu medijsku i javnu pažnju i u tom pogledu treba čestitati organizatoru. O ovim temama treba diskutirati i razgovarati. Mnogo je važnih osoba i gostiju ovdje. Ja sam ovdje došao kao gost”, kazao je Dodik.

Na pitanje da li će se sastajati sa rukovodstvom stranke Dodik je kazao da je on u stalnom kontaktu sa trebinjskim rukovodstvom SNSD-a, te da je dobro upoznat sa stanjem u ovom gradu.

Dodik je danas najavio pobjedu svoje stranke na narednim lokalnim izborima, piše Moja Hercegovina.

Komentirajući jučerašnju izjavu predsjednika DNS-a Marka Pavića da bi trebalo još jednom razmisliti o raspisivanju referenduma u Srpskoj, te da ima primjedbu što pojedini stavovi nisu usuglašeni unutar koalicije, Dodik je rekao da ne smatra da je to pitanje važno, te da u funkcioniranju koalicije nema nikakvih problema.

“Ne konzultira ni DNS nas uvijek. Ne mislim da je to tema za javnu diskusiju. Mi imamo jedinstven stav po pitanju svih važnijih tema, to pokazuju odluke koje zajednički donosimo u skupštini. Marko Pavić i ja smo jučer razgovarali o sim temama i naše politike su potpuno usuglašene”, kazao je Dodik.

On je danas ponovio da je spreman ići na izbore u Republici Srpskoj ukoliko budu održani izbori za Zastupnički dom i člana Predsjedništva BiH.

“Potrebno je da Mladen Ivanić i zastupnici podnesu ostavke i stvoreni su uvjeti za izbore u BiH, a ako hoće da to uradimo zajedno, ja sam spreman da idemo na izbore u Republici Srpskoj”, rekao je on.

Predsjednik Srpske će u Trebinju boraviti i sutra.

Kopirati
Drag cursor here to close