Čavić tvrdi

Dodik je znao da oružje ide u Ukrajinu

Vijesti / Flash | 24. 01. 2015. u 20:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugovor o izvozu naoružanja iz BiH, vrijedan deset milijuna maraka, kojeg je 'Unis Group' potpisao s Ukrajinom, , bit će raskinut, potvrdio je za portal Politički Meridijan, Dragan Čavić, predsjednik NDP.

''Ugovor će biti raskinut, jer sam razgovarao s Mladenom Ivanićem, našim koalicijskim partnerom i članom Predsjedništva BiH, a on ima tu mogućnost, jer je Predsjedništvo posljednje u nizu čija je suglasnost je potrebna da se omogući ili ne izvoz oružja iz BiH'', izjavio je Čavić.

Politički Merdijan pak navodi, pozivajući se na dobro obavještene izvore, kako je 'Unis Group' ipak dostavio određenu pošiljku naoružanja Ukrajini no da se ne zna koliko i čega.

 Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a je podržao ostavku i odluku Borisa Tučića, ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH iz SNSD-a koji je podnio ostavku zbog izvoza oružja iz BiH, pokušavajući spriječiti daljni izvoz. ''jer Srbi ne treba da se petljaju u sukob s Rusijom''.

Politički Merdijan objavio je i sustav odlučivanja da oružje napusti BiH, pa je tako prvi korak odobrenje Ministarstva obrane, na lijem je čeluministar Zekerijah Osmić- SDP, do je zamjenik ministra Živko Marjanac – SPRS (Dodikov koalicijski partner).

Drugo odobrenje daje Ministarstvo sigurnosti BiH. Ministar je bio Fahrudin Radončić- SBB, a zamjenik ministra Mladen Ćavar – SDP. Nakon toga slijedi Obavještajno sigurnosna agencija BiH, OSA, na čijem je čelu direktor Almir Džuvo, a zamjenik mu je Risto Zarić, kadar SNSD-a za sve obavještajne poslove.

Potom sugloasnost daje Ministartvo vanjskih poslova BiH- ministar Zlatko Lagumdžija – SDP, zamjenica ministra Ana Trišić Babić- SNSD. I na kraju saglasnost daje Predsjedništvo BiH u kojem je za vrijeme kada je ovaj ugovor potpisan i kada je oružje napustilo našu državu i otišlo u Ukrajinu, sjedio Nebojša Radmanović, predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a.

Stoga se Dragan Čavić pita, zašto Dodik tvrdi da nije znao da se oružje izvozi.

''Ma, koga Dodik laže da nije znao za izvoz naoružanja'', pita javno Čavić, koji u izjavi za Politički Meridijan ističe kako je ''ovo bacanje prašine u oči svima u BiH te da se Dodik ponaša, kao da je koeficijent inteligencije građana RS i BiH ravan nuli''.

''Evo, ja podržavam prvi da ne treba BiH izvoziti oružje u Ukrajinu, dosta nam je naših ratova, šta nam je za tuđima! Ali, neka meni netko kao osobi, ne kao zastupniku i predsjedniku stranke, pojasni iz SNSD-a, neka mi Dodik pojasni kako nije znao da se izvori oružje, kada su svi njegovi kadrovi potpisali tu odluku, suglasili se s tim, a on nije znao to, a zna i tko postavlja trafiku u Vlasenici, te ko pravi šupu u Istočnom Mostaru! Njega se i to pita u RS, a nije znao za izvoz oružja? To je meni smiješno'', kazao je Čavić za Politički Meridijan.

Kopirati
Drag cursor here to close