najmanje

Dodik: Imamo 44 ruke

Vijesti / Flash | 21. 11. 2014. u 11:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da ova stranka, DNS i SP u ovom trenutku imaju skupštinsku većinu od 44 glasa za izbor rukovodstva Narodne skupštine Republike Srpske.

Dodik je rekao kako ima imena zastupnika koji će činiti apsolutnu većinu, koja će se manifestirati na konstitutivnoj sjednici Narodne skupštine 24. studenog.

"Tu su i dva zastupnika koje predvodi lider Napredne Srpske Adam Šukalo, a tu su još i dva zastupnika koji nisu bili u ovoj političkoj grupaciji. Tako da ćemo s najmanje 44 glasa završiti izbor novog skupštinskog rukovodstva i nove vlade", rekao je Dodik novinarima u Banja Luci, prenijela je Srna.

Zastupnici u Narodnoj skupštini u mandatnom periodu 2014-2018. godina u ponedjeljak, 24. studenog, na konstitutivnoj sjednici položit će svečanu zakletvu. Dnevnim redom konstitutivne sjednice Narodne skupštine predviđeno je da zakletvu polože predsjednik i potpredsjednici Republike Srpske.

Inače, ruke većine u Skupštini Srpske pratio je i skandal nakon što je objavljena navodna snimka premijerke Željke Cvijanović u kojoj tvrdi da su kupljena dva zastupnika. Kasnije je entitetski MUP priopćio kako je riječ o montaži.

Predsjednica Vlade RS-a i međunarodna tajnica SNSD-a Željka Cvijanović odbila je komentirati navode o audio-snimci, ističući da ''nije bilo ni potrebe da se kupuju neki zastupnici, jer oni se javljaju sami''.

''Dolaze oni sami, ne trebaju se kupovati, jer je politika koju provode opozicijske stranke jedna obezglavljena politika'', ustvrdila je Cvijanović je u izjavi novinarima.

I Dodik je optužio je danas Koaliciju "Domovina" da je "nasljednik političkih ciljeva Koalicije 'Prvi mart' u kojoj dominantnu ulogu očigledno ima SDA, i ona je za RS politički opasna grupacija“.

Dodik tvrdi da Koalicija "Domovina" neće ostvariti cilj da u RS-u bude "jezičak na vagi", jer SDA nije potrebna za skupštinsku većinu koju imaju SNSD, DNS i SP.

''Koalicija "Domovina“ je primarno protiv RS i tu je da uđe u sistem kako bi ga iznutra pokušala razoriti ili nametnuti neke svoje stavove. Zato će i njihov domet biti najviše ono što su uspjeli na općim izborima, a to je da imaju zastupnike u Narodnoj skupštini, vjerojatno i izaslanike u Vijeću naroda i potpredsjednika RS-a'', ustvrdio je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close