Napad

'Dijasporić' s nožem: Karate potez policije u Stocu

Vijesti / Flash | 28. 07. 2016. u 10:15 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački državljanin G.K. (1973.) je nožem prijetio stanovnicima Stoca.

Kako je za Bljesak.info rečeno iz MUP-a HNŽ-a incident se dogodio u 17 sati kada je njemački državljanin G.K. (1973.) prvo iz vozila, a onda i pješice prijetio prolaznicima, stanovnicima mašući nožem.

Ubrzo je G.K. svladan od strane policijskih sluŽbenika i priveden je u PP Stolac. Naknadno je alkotestiran i utvrđeno mu je prisustvo alkohola u krvi od 1,6 promila.

Iz Tužiteljstva HNŽ-a navodi se kako je nakon obrade u PP Stolac, ova osoba prebačena na odjel Neuropsihijatrije u Mostaru.

Ozlijeđenih nije bilo.

Očevidci tvrde kako se po kafićima raspitivao  tko je Hrvat, a tko je Bošnjak, pišu  24sata.info.

''Ušao je u kafić u kojem radi mlada djevojka koja se preziva isto kao i on. Pitao ju je gdje su Hrvati, a gdje Bošnjaci. Djevojka se prestrašila i doživjela traumu'', rekao je očevidac.

Slijedeći se na putu čudnom posjetitelju Stoca našao Enver Morić kojeg je ''zalutali gost'' presreo dok je Morić bio u svom vozilu.

''I njega je pitao je li Bošnjak ili Hrvat i potom mu je zabio nož u volan'', kaže.

Cijelo vrijeme, kako govore očevici, čovjek je ispuštao neartikulirane zvukove i koristio je razne povike, od vjerskih povika Allahu Ekber do upućivanja prijetnji vjerskim službenicima katoličke crkve u Stocu i Islamske zajednice u ovom gradu.

Prema riječima očevidaca, policijaci su napadača savladali filmskim karate potezima i odveli u prostorije policijske stanice u Stocu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close