Cvijanović

Da nismo u pravu, stranci bi nas smijenili

Vijesti / Flash | 15. 07. 2015. u 13:04 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Vlade Republike Srpske smatra da u pokretanju odluke o referendumu u RS-u o Sudu i Tužiteljstvu BiH nema ništa neustavno, jer bi u suprotnom dužnosnici tog bh. entiteta već bili smijenjeni.

Cvijanović uvjerava kako priča o referendumu u RS nije "izlizana“, jer je to pravo RS-a.

Tvrdi da su predstavnici vlasti u RS u pravu, te da to znaju i međunarodni dužnosnici, jer da nije tako, bilo bi smjena u RS.

''Oni znaju da smo mi u pravu. Nema ničega suprotnog Daytonskom sporazumu i ne mogu nas kažnjavati, niti RS. Nema ničeg neustavnog, pa i ne mogu da kažnjavaju RS'', tvrdi premijerka i pita što će "isti ti stranci bez RS, ukoliko bi je sankcionirali''.

U replikama zastupnicima parlamenta RS-a, koji su kritizirali ponovno pokretanje priče o referendumu u RS-u, Cvijanović je rekla kako imaju "dva-tri scenarija, koji se mogu dogoditi nakon ovog i da će svako rješenje biti bolje od ovog koji imamo''.

Entitetska premijerka smatra kako predstavnike međunarodne zajednice "boli, jer je ono o čemu se RS izjašnjava vezano za ono što su nam radili 20 godina''.

Neće, kaže, RS čekati još toliko vremena da ukaže da je po nekim pitanjima u pravu. Cvijanović je dodala da RS nije nikome neprijatelj, ali želi partnerski odnos sa svima u BiH i onima koji dolaze iz svijeta.

Prethodno je zastupnik PDP-a Miroslav Brčkalo rekao da je SNSD-ova priča tijekom posljednjih godina dovela do toga da se značaj referenduma "izliže''.

''Referendum se dogodi ili ne dogodi, a ne da se vremenom, kako se ovdje radi, izliže sama riječ referendum. Sve ovo djeluje kao poigravanje s narodom i veliki solistički koncert Milorada Dodika'', kazao je Brčkalo.

S druge strane, šef Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske Mujo Hadžiomerović potvrdio je Feni da će taj klub pokrenuti pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa, ukoliko u Narodnoj skupštini RS-a bude usvojena odluka o referendumu u RS-u o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close