Bruxellesu

Čović s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom

Vijesti / Flash | 16. 03. 2016. u 13:43 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović susreo se u Bruxellesu s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom, a tijekom sastanka su razmijenjena mišljenja o dosadašnjim postignućima te nadolazećim izazovima u vezi s procesom europskih integracija BiH.

Kako je priopćeno iz Predsjedništva BiH, Čović je naglasio kako je nedavna predaja zahtjeva za članstvo snažna motivacija za nastavak predanog rada, a s ciljem dobivanja kandidatskog statusa Bosne i Hercegovine tijekom 2017. godine.

U vezi s tim, podsjetio je da Master plan integriranja BiH u EU, usvojen od Predsjedništva BiH, obavezuje institucije na svim razinama vlasti na kontinuirano provođenje Reformske agende, kvalitetnu pripremu u vezi s Upitnikom Europske komisije, ali i ispunjenja svih ostalih uvjeta za kandidatski status.

''Predsjednik Europskog vijeća Tusk čestitao je Čoviću predaju vjerodostojnog zahtjeva za članstvo te pokazanu hrabrost i mudrost za realizaciju ovog iznimno značajnog čina za Bosnu i Hercegovinu. Dodao je kako je zahtjev za članstvo jednako pozitivna vijest i za Europsku uniju te da je zasigurno podnesen u najboljem mogućem trenutku'', navodi se u priopćenju.

Čović je istaknuo da mu je posljednjih osam mjeseci, za vrijeme predsjedavanja Predsjedništvom BiH, cilj bio vratiti BiH na europski put te je još jednom zahvalio predsjedniku Europskog vijeća za svesrdnu i prijateljsku podršku europskim procesima u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close