Traži se novi termin

Čović: Rad PSBiH nije blokiran

Vijesti / Flash | 24. 01. 2014. u 12:40 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović (Hrvatska demokratska zajednica - HDZ BiH) kazao je novinarima u Sarajevu nakon sjednice Doma naroda PSBiH da je prije početka rada sjednice Kolegij ovog doma utvrdio da tri delegata iz reda Bošnjaka neće biti prisutni na sjednici.

Današnja sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH na kojoj je trebao biti razmatran Zakon o prebivalištu i boravištu državljana BiH, prekinuta je odmah nakon početka jer nije bilo kvoruma za odlučivanje budući da tri od pet delegata u Klubu Bošnjaka nisu nazočila sjednici.

 ''Nismo ulazili u rasprave o zdravstvenim kartonima i bolovanjima. To je pravo svakog od nas hoće li doći na sjednicu hoće li je opravdati, to je stvar uzajamnog povjerenja i ne pada mi napamet da osobno provjeravam njihovo zdravstveno stanje'', kazao je Čović.

Smatra da je Kolegij danas vjerojatno pokušavao pronaći termin za održavanje sjednice zbog toga što dva člana Kolegija iz Kluba Bošnjaka već duže ne nazoče sjednicama iz zdravstvenih razloga.

''Moramo naći termine kada će ostala tri delegata iz reda bošnjačkog naroda biti u prilici da nazoče sjednicama. O tome ćemo malo razgovarati kako ponovo ne bismo došli u istu situaciju da odgađamo sjednicu Doma naroda'', pojasnio je Čović, dodajući da ne smatra da je rad Doma naroda blokiran, ali to će se vidjeti za desetak dana.

Osvrnuo se i na prijeteći e-mail upućen delegatima, ističući da je na e-mail adresu stranke dobio dva takva sadržaja u kojima se navodi da su oni koji danas dođu na sjednicu izdajnici.

No, ističe da se time ne bi bavio jer to trebaju uraditi nadležne institucije koje trebaju provjeriti ko zaista stoji iza takvih poruka.

Govoreći o izmjenama Izbornog zakona izrazio je stav da će se s kolegama Srbima i Bošnjacima potruditi da izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH pronađu najbolja rješenja za Grad Mostar i time riješe problem izbora u tom gradu.

Kopirati
Drag cursor here to close