Dogovor o dogovaranju

Čović i Izetbegović o Mostaru: Rodila se ideja o strateškom dokumentu

Vijesti / Flash | 08. 04. 2014. u 18:03 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović na današnjem su sastanku u Mostaru najavili intenzivniji dijalog kada je u pitanju Grad Mostar.

Izetbegović je izjavio kako će raditi na tome da se izbori za mostarsko Gradsko vijeće održe zajedno s općim izborima. 

''Naši predstavnici trebaju u idućih sedam dana sjesti i postaviti puno stvari ispred sebe. I ako nismo u stanju odmah te stvari riješiti, trebamo ih barem prepoznati kao problem i osmisliti neku dinamiku kojim putem ići i kako to rješavati'', kazao je Čović.

Izjavio je kako je pred ove dvije stranke stavljen jednostavan cilj, a to je održati izbore za Mostar.

''Naše stranke trebaju jačati suradnju, pa čak napraviti i strateško partnerstvo kako bismo time relaksirali odnose između dva naroda'', rekao je Čović i istaknuo kako su svjesni činjenice da rade ''u izuzetno teškom ambijentu socijalnih i ekonomskih odnosa'' te da je još svega pola godine do održavanja izbora.

Izetbegović je izjavio kako će raditi na tome da se izbori za mostarsko Gradsko vijeće održe zajedno s općim izborima.

''Ako to ne uspijemo, onda ćemo intenzivno raditi na tom da ti izbori budu održani ove godine'', rekao je Izetbegović. 

Na sastanku je bilo riječi i o gospodarskoj situaciji u Mostaru, a sudionici sastanka su kazali kako se "rodila" ideja o strateškom dokumentu o stvaranju gospodarskog i ekonomskog ambijenta za Mostar kako bi se počeli privlačiti investitori.

''Mostar mora živjeti i mi moramo naći način da ovaj grad ne bude u blokadi i da se za njega definitivno nađu konačna rješenja'', kazao je Izetbegović nakon dvosatnog sastanka u Domu HDZ-a BiH u Mostaru, a na kojem su sudjelovali i predstavnici gradskih i županijskih odbora dvaju stranaka.

Kopirati
Drag cursor here to close