Veleposlanica u posjeti

Cormack u Predsjedništvu: Važno je da postoji politička volja za provođenje reformi

Vijesti / Flash | 28. 07. 2015. u 21:03 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Predsjedništva BiH primili veleposlanicu Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen Cormack.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović i članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić su informirali veleposlanicu Cormak o aktualnoj političkoj situaciji, kao i o aktivnostima koje se poduzimaju na putu k punopravnom članstvu u EU.

Informirali su američku veleposlanicu da je usvojen Master plan procesa integriranja Bosne i Hercegovine u Europsku uniju, koji predstavlja sadržajni i vremenski temeljni okvir za daljnje aktivnosti u vezi procesa integracije Bosne i Hercegovine u Europsku uniju.

Razmotren je i koncept za koordinacijski sustav koji uskoro treba biti usvojen od nadležnih institucija u BiH, priopćeno je iz Predsjedništva.

Američka veleposlanica je pozdravila usvajanje Reformske agende, koje predstavlja ozbiljan iskorak Bosne i Hercegovine za članstvo u EU. Cilj reformi je prvenstveno rješavanje socio-ekonomskih pitanja, te je potrebno kontinuirano i bez odlaganja raditi na njihovoj provedbi. Veleposlanica Cormack je naglasila da će Amerika poduprijeti napore bh. vlasti u realizaciji ovoga cilja.

Sugovornici su ocijenili da je važno da postoji opća suglasnost i izražena volja svih sudionika političkog života BiH za provođenje reformi i ostvarivanje pomaka koji će približiti BiH Europskoj uniji.

Kopirati
Drag cursor here to close