Podgorica

Član Pink Pantera opljačkao hrvatsku veleposlanicu

Vijesti / Flash | 12. 11. 2015. u 11:47 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član kriminalne skupine "Pink Panter" Rajko Čaušević iz Podgorice uhićen je zbog sumnje da je s još dvije osobe opljačkao stan hrvatske veleposlanice Ivane Sutlić Perić u glavnom gradu Crne Gore, prenose crnogorski mediji.

Osim 59.godišnjeg Čauševića uhićen je i 23.godišnji Š.M, također iz Podgorice, nakon čega je obojici određen pritvor.

Prema saznanjima "Dnevnih novina", stan hrvatske veleposlanice obijen je prije desetak dana u večernjim satima, kada su Š.M. i još jedna osoba, po instrukcijama i u pratnji Čauševića, provalile u stan obivši balkonska vrata.

Iz stana je odnijet vrijedan unikatni nakit, od kojeg je jedan dio prilikom njihova uhićenja i pronađen, prenosi Tanjug.

Čaušević je označen kao vođa skupine "Pink Panter", a nedavno je u razgovoru za podgorički "Dan" govorio o svojoj prošlosti.

Kako je istaknuo, prvi put je u Crnoj Gori završio u zatvoru sa samo 17 godina, a onda je isprobao kako izgleda život iza rešetaka u Njemačkoj, Austriji, Luksemburgu, Italiji, Francuskoj, Španjolskoj, Švedskoj, Nizozemskoj ... Posljednji put je bio u zatvoru 2013. godine u Hrvatskoj, zbog krađe medvjeda. Krao je, kako kaže, sve što je vrijedno, posebno zlato.

Pink Panteri je ime koje je Interpol dodijelio međunarodnoj kriminalnoj skupini koja se bavi krađom nakita, prenijela je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close