neprijavljeni novac

Carinici kod bračnog para iz Turske pronašli 90 tisuća eura

Vijesti / Crna Kronika | 27. 04. 2015. u 15:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na graničnom prijelazu Preševo carinici su u ponedjeljak otkrili više od 90.000 eura sakrivenih u ženskoj torbici, za koje nije postojala potvrda o podrijetlu novca, od kojih je zaplijenjeno više od 70.000 eura, priopćila je srbijanska Uprava Carine.

Novac je pronađen tijekom detaljne kontrole automobila marke "Hyundai", turskih registarskih oznaka, kojim je putovao nizozemski bračni par iz Turske preko Makedonije u Nizozemsku.

Oni su 92.400 eura, za koje nisu imali nikakvu potvrdu o podrijetlu novca, sakrili u žensku torbicu za šminku koja se nalazila na zadnjem sjedištu među nagomilanim osobnim stvarima. Svakome od njih vraćen je dozvoljeni iznos od po 10.000 eura, dok je preostalih 72.400 ura privremeno zadržano, stoji u priopćenju.

Iz Uprave Carine podsjećaju kako su putnici obvezni da prilikom ulaska i izlaska iz Srbije prijave svaku sumu veću od 10.000 eura, kako bi dobili potvrdu s kojom nesmetano mogu izaći iz zemlje.

Iz Srbije se može slobodno iznijeti do 10.000 eura, a više od toga mogu iznijeti samo strani državljani s prebivalištem u inozemstvu i domaći državljani koji na osnovu dozvole za boravak, odnosno radne vize borave u inozemstvu duže od godinu dana, dodaje se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close