Sud BiH

Čapljincima određene mjere zabrane

Vijesti / Crna Kronika | 16. 06. 2015. u 12:13 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odlučujući o prijedlogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine za određivanje mjera zabrane, Krivično odjeljenje - Odjel I za ratne zločine Suda BiH danas je donio rješenje kojim je djelomično usvojen prijedlog Tužiteljstva te su osumnjičenima Nikoli Zovku, Petru Krndelju, Kreši Rajiću i Ivici Čuturi određene mjere zabrane.

Navedene mjere odnose se na zabranu putovanja (uz privremeno oduzimanje putnih isprava i zabranu izdavanja novih putnih isprava, kao i zabranu korištenja osobne karte za prelazak državne granice BiH) te zabranu sastajanja s određenim osobama (zabranjuje se međusobno sastajanje i kontaktiranje na bilo koji način, kao i sastajanje i kontaktiranje sa svjedocima u ovom krivičnom predmetu).

Radi izvršenja posljednje navedene mjere, optuženima se zabranjuje međusobno približavanje, kao i približavanje svjedocima na udaljenosti od 100 m.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti vršit će se svaka dva mjeseca.

U slučaju da osumnjičeni prekrše izrečene mjere zabrane, može im se odrediti mjera pritvora.

Zovko, Krndelj, Rajić i Čutura osumnjičeni su za kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, priopćeno je iz Suda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close