Sezona požara

Čapljinci oprez: Slijede novčane kazne za paljenje vatre na otvorenom

Vijesti / Flash | 01. 06. 2015. u 11:46 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog nepridržavanja građana zakonskog propisa o paljenju vatre na otvorenom prostoru, Protupožarna postrojba Čapljina upozorava građane da je zabranjeno bilo kakvo paljenje vatre odnosno korištenja plamena na otvorenom prostoru.

''Sezona požara odnosno povećane opasnosti od nastanka požara započinje 01. lipnja, a završava 01. listopada tekuće godine. Apeliramo na sve građane i poljoprivrednike - pridržavajte se zakonskih odredbi, ne palite vatru u zabranjenom vremenskom razdoblju, jer mala nepažnja može imati velike posljedice.

Vatrogasna postrojba Čapljina ne izdaje odobrenja za paljenje vatre na otvorenom prostoru u razdoblju od 01.06.2015 do 01.10.2015.godine U iznimnim situacijama, Vatrogasna postrojba može odobriti paljenje vatre na otvorenom prostoru, ali uz organizirano prisustvo vatrogasaca.

S obzirom da je vrlo važno što ranije uočavanje požara, u slučaju nekontroliranog širenja vatre potrebno je odmah o tome obavijestiti vatrogasce na broj 123, operativni centar Civilne zaštite na broj 121 ili 807-076.

Ako uslijed paljenja nastane požar koji bi imao kao posljedicu veću materijalnu štetu ili opasnost za ljudske živote, napominjemo da je za odgovorne u skladu sa zakonom predviđena visoka novčana kazna, kao i kaznena odgovornost'', ističe za Bljesak.info zapovjednik Protupožarne postrojbe Čapljina Mate Jurković.

Kopirati
Drag cursor here to close