Nakon šokantnog poraza

Brazil: Val nasilja nakon poraza od Njemačke

Vijesti / Flash | 09. 07. 2014. u 07:32 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekoliko brazilskih gradova preplavio je val nasilja nakon povijesne pobjede Njemačke nad Brazilom. Najmanje 15 autobusa je zapaljeno u Sao Paolu, a diljem Brazila navijači su uhićeni zbog tuča na ulicama. Policija je pojačala svoju pripravnost po noći, kako se ovakvi incidenti ne bi dalje širili.

U gradu Belo Horizonte zabilježeni su veći nasilnički incidenti. U Savassi, koji je 'središte' noćnog života, okupilo se oko 25 000 ljudi. Zabilježeno je nekoliko tučnjava, četiri osobe su ozlijeđene, a 12 uhićeno, piše Agencija France Presse (AFP).

Prema informacijama javnog prijevoznika petnaest autobusa je spaljeno u Sao Paolu, deset ih je zapaljeno u garaži, dok su ostali spaljeni po gradu.

Na periferiji Sao Paola, u Sao Matheusu zapaljena je trgovina, navijači su demolirali ulice, sjeverne ulice Sao Matheusa blokirane su zapaljenim kontejnerima.

U Rio de Janeiru došlo je do tučnjave navijača, a šest osoba je uhićeno. Kamenovani su autobusi u Curbiti, a gradonačelnik je poručio kako se vandalsko ponašanje ne može tolerirati radi poraza njihove reprezentacije.

Dvadesetak autobusa zapaljeno je u Sao Paulu u satima nakon nogometnog debakla Brazila.

Kako javljaju brazilski mediji, 20 autobusa je zapaljeno u jednoj garaži u južnom dijelu Sao Paula, dok je još tri gorjelo u drugim dijelovima tog grada.

Vojna policija Sao Paula je priopćila da je "izbio požar u garaži u južnom dijelu grada i da je tim povodom otvorena istraga", prenosi Tanjug.

Policija nije priopćila je li taj incident ima izravne veze s porazom Brazila u polufinalu i nije precizirala koliko je točno autobusa zapaljeno.

Inače, paljevine autobusa su u Brazilu uobičajena pojava prilikom prosvjeda.

Kopirati
Drag cursor here to close