Branko Ivković: U SNSD-u tri županijska ministarstva već smatraju svojim

Vijesti / Flash | 10. 04. 2015. u 11:42 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mada je bilo očekivano, na posljednjoj sjednici Skupštine Hercegbosanske županije nije potvrđena parlamentarna većina čime su dogovori pred potpisivanje sporazuma između potencijalnih koalicijskih partnera HDZ BiH i SNSD-a dovedeni u pitanje.

Prema riječima predsjednika županijskog odbora HDZ-a BiH Hercegbosanske županije i aktualnog premijera Vlade ove županije Branka Ivkovića, službenih kontakata između HDZ-a BiH i SNSD-a od sjednice Skupštine nije bilo a prema njihovim zadnjim najavama, SNSD ima namjeru ponovno aktualizirati ovo pitanje završetkom ovotjednih pravoslavnih blagdana.

"Tu se nema više što aktualizirati, postoji zajednički dogovor HDZ-a BiH i SNSD-a o trećem županijskom ministarstvu, koje bi pripalo njima, dok bi zauzvrat bio pokrenut postupak za izgradnju katoličke crkve u Drvaru i riješeno pitanje statusa dječjeg vrtića u Glamoču“, za Fenu je kazao Ivković.

Cijena za treće ministarstvo se zna, međutim, kako kaže premijer , kolege iz SNSD-a očito su to zaboravili i ponašaju se tako da tri županijska ministarstva smatraju svojim a sad još uz to traže ustavne promjene u županiji koje kompenzacijski uz to vežu za crkvu u Drvaru i dječji vrtić u Glamoču.

"Mi jesmo da se donese novi ustav, međutim, ima nešto drugo, cijena crkve i vrtića je vezana za treće ministarstvo. Mi možemo razgovarati na način da stavimo na stranu i crkvu i vrtić ali tada treće ministarstvo koje je ponuđeno njima ide HDZ-u BiH“, istaknuo je Ivković.

Dodao je da je ovako bilo dogovoreno sve do onog momenta kad se trebalo potpisati sporazum.

Pošto su već prošli katolički blagdani a nastupaju pravoslavni, Ivković najavljuje da neće po ovom pitanju ništa sada poduzimati, dok im je prioritet proračun koji je na jučerašnjoj sjednici Vlade ove županije prošao formu nacrta te ga idućeg tjedna očekuju na razmatranju u Skupštini Hercegbosanske županije.

"Tek završetkom ovog dijela vezanog za proračun, naš osnovni cilj je imenovanje nove Vlade HBŽ-a“, poručio je Ivković.

(Fena) iš

<

Kopirati
Drag cursor here to close