Napad na Vučića

Bosić: Zakazale su sigurnosne agencije u Sarajevu

Vijesti / Flash | 12. 07. 2015. u 15:37 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić smatra da je problem zbog kojeg je jučer došlo do napada na srbijanskog premijera Aleksnadra Vučića u Potočarima to što nije bilo nikakve suradnje između policijskih službi.

''Zakazale su sigurnosne agencije u Sarajevu i tu nema nikakve dileme. Ja ne mogu vjerovati da nije bilo moguće osigurati prazan prostor u tih 20-ak metara kuda je izaslanstvo Srbije trebalo izaći'', kazao je danas Bosić u izjavi novinarima u Prijedoru.

Smatra da su jučerašnjim napadom na Vučića u Potočarima dodatno narušeni odnosi između BiH i Srbije i da je to proces koji se događa već najmanje posljednjih šest mjesec.

''U veljači smo dobili prvu informaciju o aktivnostima za razne rezolucije. U ovih pola godine je politika, ne samo iznutra nego i izvan BiH, bila je zaoštravanje odnosa i to je kulminiralo jučer na komemoraciji u Srebrenici'', rekao je predsjednik SDS-a.

Ocjenjuje i da će jučerašnji događaj možda razgolitit te odnose, tko je taj tko ne želi napredak, bolje odnose i pomirenje na ovom prostoru.

Komentirajući obnoviteljsku skupštinu Izvornog SDS-a koja je održana u Banja Luci, Bosić je naveo da ''predsjednik SNSD-a Milorad Dodik pokušava napraviti svoj SDS kao što je to bio slučaj sa strankom Dragana Kalinića na pretprošlim izborima, pa Dragomira Jovičića na prošlim izborima“.

Kopirati
Drag cursor here to close