Predizborna?

Bosić traži da se objavi imovina političara

Vijesti / Flash | 05. 05. 2014. u 12:22 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić zatražio je danas da se objave podaci o njegovoj i imovini svih drugih političara u Republici Srpskoj, uključujući i najviše dužnosnike RS-a.

''Očekujemo da se javno objavi i imovina u RS-u Milorada Dodika, Nikole Špirića i svih ostalih, a u listopadu kada dođemo na vlast tražit ćemo da se dostave podaci i o onoj imovini koju posjeduju u Srbiji, na Cipru, u Monaku i ostalim destinacijama'', rekao je Bosić i pozvao kolege iz drugih stranaka da daju doprinos transparentnosti kada je u pitanja imovina političara.

Bosić je na pres-konferenciji u Banja Luci rekao kako očekuju da takvu odluku donese i sud, a u vezi sa upravnim sporom pred Okružnim sudom u Banja Luci Transparency internationala (TIBiH) i Geodetske uprave, pri čemu su podržali zahtjev te nevladine organizacije da svi podaci dužnosnika SDS-a budu dostupni javnosti.

Inače, spor se vodi jer je Geodetska uprava ranije odbila zahtjev dati podatke o vlasništvu i imovini političara i još nekih pojedinaca.

Lider ove najveće opozicijske stranke je potvrdio da su dali nalog načelnicima općina u kojima SDS ima većinu da zaustave proces bilo kakvog povećanja plaća, a od onih koji su to uradili, da ponište takva rješenja i plaće vrate na staru razinu.

Kritizirao je Vladu RS-a jer je nedavno donijela odluku o povećanju zarada ministara i premijerke.

Bosić je rekao kako će pravosuđe u RS-u profunkcionirati onda kada se za to stvori politička volja u RS-u, budući da sada nisu ispitane mnoge afere, kojih, kako je naveo, ima i više od 24 koliko je SDS naznačio da se mora što prije ispitati.

''Uvjeren sam da slijedi otvaranje velikih afera'', rekao je Bosić, navodeći da podržava taj proces bez obzira na to o kome se radi, jer RS treba pravosuđe pred kojim su svi jednaki, a sada nije tako.

Kopirati
Drag cursor here to close