Digitalni potpisi

Bosanac u utrci za hrvatskog predsjednika

Vijesti / Flash | 07. 12. 2014. u 11:50 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako svjesni da nisu prikupili ni približno dovoljan broj potpisa građana, posljednji dan predaje predsjedničke kandidature za predsjednik Hrvatske neki su pojedinci, samozvani "kandidati", subotu iskoristili kako bi pred novinarima i Državnim izbornim povjerenstvom (DIP) iznijeli svoj "politički program".

Hina piše kako je jedan "predsjednički kandidat" tako potegnuo čak iz Splita i DIP-u predao svega 800 potpisa, a novinarima je rekao kako sumnja da će do ponoći uspjeti prikupiti potrebnih 10.000 potpisa potpore svojoj kandidaturi.

Objasnio je da u Splitu, kao i u Zagrebu, pada kiša, a ljudi su, kaže, razočarani i puni nepovjerenja.

"Kandidat" iz Velike Kladuše, potpise nije predao na propisanom obrascu. Umjesto toga DIP-u je ponudio CD na kojem se, tvrdi, nalazi oko 500 tisuća potpisa. Budući da uz "kandidaturu" nije predao i potvrdu o posebnom bankovnom računu za potrebe kampanje, iz DIP-a su ga upozorili da čini prekršaj za koji je zapriječena kazna između 30 i 50 tisuća kuna, no on od "kandidature" nije želio odustati, prenosi Hina.

Treći, pak, samozvani "kandidat" koji je u DIP-ove prostorije u Hrvatskom saboru stigao dva sata prije ponoći, kada istječe rok za predaju kandidatura, dostavio je prazne liste, tvrdeći da su to ""bjanko potpisi".

"Kao predsjedničkom kandidatu ispod časti mi je prikupljati potpise", objasnio je novinarima.

Kopirati
Drag cursor here to close