Banja Luka

Bomba u zgradi Osnovnog suda ipak lažna

Vijesti / Crna Kronika | 23. 02. 2015. u 08:37 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je evakuirala zgradu Osnovnog suda u Banja Luci zbog dojave da je postavljena bomba, rečeno je u Centru javne bezbjednosti Banja Luka.

Glasnogovornik Centra Marija Markanović rekla je Srni da je oko 8 sati putem telefona 122 nepoznati muškarac dežurnom operativnom Centra javne bezbjednosti dojavio da je u zgradi Suda postavljena bomba.

Policija je odmah osoblje i sve građane u sudu evakuirala iz zgrade Suda i vrši kontradiverzioni pregled koji još traje, istaknula je Markanović. Policija je blokirala ulice oko Osnovnog suda, prenosi Srna.

Dojava da je postavljena bomba u zgradi Osnovnog suda u Banja Luci bila je lažna, utvrđeno je kontradiverzionim pregledom prostorija koji su izvršili pripadnici Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Policija je, nakon jutrošnje prijave o postavljenoj bombi, evakuirala sve prisutne u zgradi Osnovnog suda. Tijekom kontradiverzionog pregleda bili su blokirani svi prilazi zgradi Osnovnog suda u Banja Luci.

O svim prikupljenim saznanjima i utvrđenom činjeničnom stanju obaviješten je dežurni tužitelj Okružnog tužiteljstva Banja Luka, koji je naložio poduzimanje mjera i radnji na pronalaženju izvršitelja i rasvjetljavanju kaznenog djela lažno prijavljivanje kaznenog djela.

 

Kopirati
Drag cursor here to close