Požar

Blizanci: I mještani pomažu u borbi s vatrenom stihijom

Vijesti / Crna Kronika | 31. 07. 2015. u 22:09 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U industrijskoj zoni Blizanci - Biletići Brdo večeras je oko 21 sat izbio veći požar.

Pomoć vatrogascima u borbi protiv vatrene stihije pružaju i mještani.

Požar koji je izbio oko 21,00 sati jaka bura širi prema Biletićima, Sretnicama, Kručevića Brdu, Tepčićima, posebno je kritično u Blizancima.

Pomoć su odmah uputili PVJ Mostar (1 vozilo sa 2 vatrogasca) i PVJ Čapljina (2 vozila sa 9 vatrogasaca).

U 00.15 sati po riječima zapovjednika VJ-e Čitluk Silvija Ostojića, vatra je sanirana u dijelu Sretnica ali se nastavlja širiti prema Kručevićima i vodozahvatu Žitomislići.

U 1 sat Pero Filipović (OC Čitluk) i M. Čabrilo javili da je južni dio požara prema Kručevićima saniran, jaka bura vatru usmjerava u pravcu Biletića i dole prema Biletića polju, vodozahvatu i Neretvi. Trenutno nisu ugroženi ljudi, kuće i materijalna dobra.

U 1.50 M.Čuljak javio sa terena da je potrebno blokirati put od Žitomislića prema Čitluku jer se vatra spustila do samog puta. Informacija prenesena dežurnom MUP-a na 122.

U 2.40 sati P.Filipović javio da gase novi požar u mj.Služanj. Na terenu 10-tak ljudi sa naprtnjačama. Požar ugašen u 4 sata.

Jutros u 7.30 sati po riječima gosp. I.Ostojića svi požari su sanirani i ugašeni, stoji u priopčenju Opeartivnog centra Civilne zaštite HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close