Hercegovina u problemima

Bez struje Podveležje i Istočna Hercegovina

Vijesti / Flash | 05. 03. 2015. u 12:31 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kiša i jak vjetar na području Hercegovine pruzrokovali su krvarove na električnim vodovima zbog čega su sela na području Trebinja, Gacka, Neveisnja, Mostara, Jablanice i Konjica ostala su bez električne energije.

U selima u Podveležju, kako je za Anadolu Agency kazala Azra Penava, šef službe za informiranje Elektrodistribucije Mostar, kvar se dogodio na dalekovodu. Ekipe su na terenu i nastoje otkloniti kvar.

Bez struje su i sela Šćipe i Jablanice. U općini Konjic, na području Buturović polja, do kvarova je došlo u selima Parsovići i Seonica. Situacija se zbog jakog vjetra iz sata u sat mijenja.

"Ekipe su na terenu i otklanjaju poteškoće u isporuci električnom energijom“, kazala je Penava.

Milorad Milošević, glavni dispečer dispečerskog centra Elektro Trebinja, kazao je da je do krvarova na elektromreži došlo u istočnoj Hercegovni. Na području Trebinja bez struje su sela na područjima Banjevci, Jasen, Mosko i Ljubomor. U općini Gacko do kvarova je došlo na području sela Čemerna i Dobrelja. U nevesinjskoj opštini bez električne energije je više sela na području Koleškog.

''Naše ekipe su na terenu i rade na lokalizaciji i otklanjanju kvarova. Velike probleme predstavljaju im vjetar i atmosferska pražnjenja. Nadamo se da će u toku dana sva sela moći koristiti elektičnu energiju'', rekao je Milošević.

Kopirati
Drag cursor here to close