Bez nazočnosti opozicije razmotrene sve točke sjednice NSRS
U maloj dvorani
OBJAVA: Srijeda, 13. rujna 2017. 19:46
IZVOR: Fena
AUTOR: Z.D.
Bez nazočnosti opozicije razmotrene sve točke sjednice NSRS
0

Sjednica se održava u maloj dvorani Narodne skupštine zbog fizičkog onemogućavanja održavanja sjednice u plenarnoj dvorani.

Zastupnici vladajuće većine u Narodnoj skupštini, bez nazočnosti opozicije, večeras su okončali raspravu o svih 18 točaka dnevnog reda.

Očekuje se glasovanje i kraj ovog burnog zasjedanja.

Kako je na početku zasjedanja rekao predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, sjednica se održava u maloj dvorani Narodne skupštine zbog fizičkog onemogućavanja održavanja sjednice u plenarnoj dvorani.

Zasjedanju su na početku prisustvala 52 narodna zastupnika od 83 koliko ih ukupno broji Narodna skupština. Opozicijski parlamentarci su ostali u zgradi Narodne skupštine, ali nisu mogli prići maloj dvorani gdje su zasjedale njihove kolege iz SNSD, DNS, SP, nekoliko samostalih zastupnika i iz Koalicije "Domovina.

Opozcijskim zastupnicima nije omogućeno da nazoče zasjedanju, jer im je Čubrilović izrekao mjeru udaljenja sa sjednice zbog fizičkog sprečavanja rada parlamenta, jer na dneveni red nije uvršten revizorski izvještaj o stanju proračuna RS-a za 2016, na čemu su inzistirali.

Iz SDS, PDP i NDP su tvrdili da mjera udaljavanja nije u skladu s Poslovnikom Skupštine, jer im mogu biti izrečene samo pojedinačne kazne, te najavili da će tražiti smjenu predsjednika Narodne skupštine Nedeljka Čubrilovića i glavnog tajnika Marka Aćića.

Poslovnikom je definirano da su mogli uložiti prigovor tri minuta nakon što im je kolektivno izrečena kazna.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.