Vodili istragu

Belgijska policija pratila braću Abdeslam prije napada na Pariz

Vijesti / Svijet | 27. 04. 2016. u 07:26 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Belgijska policija je o braći Abdeslam vodila je istragu prošle godine, ali ju je prekinula zbog nedostatka dokaza, devet mjeseci prije napada u Parizu u kojima su oni sudjelovali, objavio je list "Soar".

Službeni izvještaj je podnesen belgijskom parlamentarnom odboru sa zadatkom da istraži propuste belgijskih vlasti uoči napada u Parizu u studenom u kojima je poginulo 130 osoba, pišu Nezavine.

Prema tim navodima, policija je odustala od praćenja braće Salaha i Brahima Abdeslama devet mjeseci prije terorističkog napada u Parizu zbog nedostatka dokaza, prenosi AFP. Salah Abdeslam, jedini preživjeli osumnjičeni za napad u Parizu uhićen je u Bruxellesu u ožujku ove godine, a njegov brat Brahim se digao u zrak tijekom napada u Parizu.

Lokalna policija u Molenbeku je obojicu prijavila federalnim vlastima u siječnju 2015. godine kada je tužitelj naložio federalnoj policiji da obrati pozornost na ovu braću, uključujući i prisluškivanje i praćenje mailova. Ali policija nikad nije ispitala navode jer nije imala dovoljno ljudi i sredstava, prenosi AFP.

Belgijske vlasti našle su se na meti kritika najprije zbog toga što nisu učinile više da spriječe masakr u Parizu u studenom, a potom i zbog napada u Bruxellesu 22. ožujka nakon čega je utvrđeno da su postojale veze između napadača u ova dva grada.

Kopirati
Drag cursor here to close