Magistrala

Banja Luka-Prijedor: Poginule dvije osobe; U Banja Luci poginuo 73-godišnjak

Vijesti / Crna Kronika | 24. 02. 2015. u 16:41 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije osobe poginule su danas prilikom sudara dva vozila na magistralnoj cesti Banja Luka - Prijedor, u mjestu Piljagići, rekla je Srni glasnogovornik Okružnog tužiteljstva Banja Luka Maja Đaković-Vidović.

Sudarili su se teretno motorno vozilo "Fiat", kojim je upravljala osoba čiji su inicijali S.B. (32) iz Novog Grada i automobil "Punto", kojim je upravljala osoba čiji su inicijali Ž.A. (62) iz Banja Luke.

Poginuli su vozač "Punta" i njegov suvozač, čiji su inicijali J.V. (62) iz Banja Luke. Nesreća se dogodila oko 16 sati, a očevid su izvršili dežurni tužitelj Okružnog tužiteljstva Banja Luka i pripadnici Policijske stanice za sigurnost prometa Banja Luka.

Tužitelj je naredio poduzimanje svih potrebnih mjera i radnji da bi se utvrdio uzrok prometne nesreće, te obdukciju tijela nastadalih, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske u Banja Luci. Srna neslužbeno saznaje da su poginuli Živko Ajder i Jovan Vukelić.

Sedamdesettrogodišnji muškarac čiji su inicijali M.S. poginuo je u prometnoj nesreći koja se dogodila u Banja Luci, rekla je Srni glasnogovornik Okružnog tužiteljstva Banja Luka Maja Đaković-Vidović.

Vidović je istaknula da su se u ovoj prometnoj nesreći, koja se desila danas u 17:20 sati u Ulici Ivana Gorana Kovačića, u neposrednoj blizini tržnog centra "Tropik", sudarili putnički automobil "Fiat panda" kojim je upravljao muškarac čiji su inicijali M.B. (74) i kamion "Volvo" koji je vozio M.Š.

Vozač "Fiat pande" teže je ozlijeđen i zdravstveno je zbrinut u Univerzitetskoj bolnici - Kliničkom centru Banja Luka. Poginuli M.S. bio je suvozač u "Fiatu". Očevid su izvršili dežurni tužitelj Okružnog tužiteljstva Banja Luka Željka Fabić, zajedno sa pripadnicima Policijske stanice za sigurnost prometa Banja Luka.

Tužitelj je naredio da se poduzmu sve neophodne istražne mjere i radnje kako bi se utvrdio točan uzrok prometne nesreće, a predloženo je i vještačenje.

Naložena je obdukcija nastradalog koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske u Banja Luci. Srna neslužbeno saznaje da je poginuo Miloja Stojaković.

 

Kopirati
Drag cursor here to close