Poruka slavne glumice

Angelina Jolie: Genocid u Srebrenici ne može se nikada izbrisati

Vijesti / Flash | 12. 07. 2014. u 13:26 D.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Svim srcem suosjećam sa 175 obitelji koje su jučer ispratile na vječni počinak svoje najvoljenije. Njihova snaga i dostojanstvo duboko su me potresli'', izjavila je slavna glumica Angelina Jolie, povodom 19. godišnjice genocida u Srebrenici.

Njene misli i osjećaji, kako je rekla, također su upućeni mnogim Bosancima čiji su očevi, muževi, braća, stričevi i sinovi brutalno ubijeni u genocidu koji se dogodio prije 19 godina, a čija tijela još nisu pronađena.

''Ti preživjeli iz Srebrenice žive s nemjerljivim bolom i dubokim osjećajem nesigurnosti. Mnogi od njih nikada nisu vidjeli da je ostvarena bilo kakva pravda'', istaknula je Jolie.

''Genocid u Srebrenici ne može se nikada izbrisati i trebao bi teško opterećivati savjest sviju nas. Svijet nije spriječio ubojstvo 8.000 nevinih muškaraca i dječaka. Dugujemo im sjećanje, a preživjelima koji su ostali iza njih dugujemo da stanemo iza istine, da pomognemo Bosni i Hercegovini da ostvari dugoročnu stabilnost i budućnost bez straha'', poručila je Jolie.

Kopirati
Drag cursor here to close