Najavio još napda

Al-Qaeda: Čestitamo na napadu u Parizu, upaljena je baklja slave

Vijesti / Svijet | 14. 01. 2015. u 14:06 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Al-Qaeda u Jemenu preuzela je danas odgovornost za prošlotjedni napad na francuski satirični tjednik Charlie Hebdo.

''Regrutirani heroji su reagirali. Čestitamo ovim hrabrim ljudima, jer su skinuli ovu prašinu sramote i upalili baklju slave u tami poraza i agonije'', rekao je jedan od vođa Al-Qaede na Arapskom poluotoku (AQPA) Naser Ben Ali al Anši u videu, objavljenom na internetu.

On je dodao da je napad na Charlie Hebdo izvršen po naređenju glavnog vođe Al-Qaede Ajmana al-Zavahirija i upozorio na još "tragedija i terora".

''Francuska pripada društvu Sotone. Pogledajte zločine u središnjojj Africi. To je Francuska, koja dijeli odgovornost sa SAD-om. To je Francuska koja je vršila zločine u Maliju i Islamskom Magrebu. To je Francuska koja podržava uništenje muslimana u Africi u ime etničkog čišćenja'', rekao je Al Anši.

On je pozvao mlade muslimane da "ustanu" i ocijenio da su napadi u Parizu "točka preokreta u u povijesti sukoba".

Ovaj ogranak Al-Qaedae je još u petak objavio da je napad na "Charlie Hebdo" osveta za uvredu časti poslanika Muhameda i da je "vodstvo tog ogranka rukovodilo operacijama i veoma pažljivo odabralo metu".

Danas je objavljen novi broj Charlie Hebdoa, prvi od kada je na redakciju tog francuskog satirčnog tjednika izvršen teroristički napad, u kojem je ubijeno 12 ljudi.

Umjesto uobičajenih 60.000, tiskana su najprije tri, a onda još dva milijuna primjeraka tog tjednika koji će se prodavati ne samo u Francuskoj, već i u 20 drugih zemalja, prenosi B92.

Kopirati
Drag cursor here to close