Informer tvrdi

Albanac iz Italije dovezao dron u Beograd

Vijesti / Flash | 20. 10. 2014. u 08:48 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Albanac iz Italije Ismailj Morinaj (32) je "specijalac" koji je 14. listopada s kupole Crkve Svetog Arhanđela Gavrila lansirao dron sa zastavom takozvane "velike Albanije", koji je potom doletjelo do stadiona Partizana, piše beogradski Informer u tekstu pod naslovom 'Ulovljen spajder Šiptrar'.

Prema navodima lista, koje prenosi i agencija Tanjug, Morinaj, koji se bavi alpinizmom i slobodnim penjanjem, u Srbiju je ušao 11. listopadu, u automobilu s talijanskim tablicama, a odsjeo je u jednom hostelu blizu stadiona Partizana, koristeći talijansku osobnu iskaznicu.

Informer prenosi da je Morinaj odmah poslije utakmice pobjegao iz Srbije, ali ga je srbijanska policija tijekom vikenda locirala i zatražila pomoć Interpola u njegovom uhićenju.

Prema navodima lista, postoje saznanja da se Morinaj i brat albanskog premijera Olsi Rama dugo i veoma dobro poznaju i da su zajedno do detalja isplanirali akciju ubacivanja drona na stadion kako bi izazvali nerede na utakmici.

List piše da je Rama, nakon što je Morinaj "dovezao" dron do stadiona, iz lože preuzeo kontrolu nad letjelicom, najvjerojatnije preko programa koji je prethodno instalirao u svoj iPhone.

Podsjećamo, ranije je srbijanski premijer, Aleksandar Vučić, izjavio kako je istraga dala rezultate alii da ćemnogi biti iznenađeni onim što će se predstaviti javnosti.

"Znamo kada su ušli u zemlju, a mnogi u zemljama iz kojih stižu optužbe protiv Srbije neće biti zadovoljni kada budu vidjeli rezultate istrage", rekao je Vučić prije nekoliko dana Radio-televiziji Srbije.

S druge strane, brat albanskog premijera Olsi Rama izjavio je nakon incidenta i informacija o njegovoj umiješanosti, kako nema nikakve veze s incidentom na nogometnoj utakmici Srbija-Albanija u Beogradu, dodavši kako nije bio uhićen niti privođen zbog toga.

"Ne razumijem odakle ta priča. Niti sam uhićen, niti privođen. Kada se incident dogodio situacija je bila kaotična, policija je svakog provjeravala. Pokazao sam im svoju američku putovnicu i kameru i sve to je trajalo nekoliko minuta", rekao je Rama.

 

Kopirati
Drag cursor here to close