Pretresi

Akcija Štek u suradnji tri MUP-a u BiH, privedeno 12 osoba

Vijesti / Crna Kronika | 17. 07. 2014. u 14:24 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U zajedničkoj akciji dobojske i policije Tuzlanske i Zeničko-dobojske županije danas je uhićeno 12 osoba zbog sumnje da su se bavili prometom i proizvodnjom droge, rečeno je na konferenciji za novinare Centra javne bezbjednosti (CJB) Doboj. Načelnik Sektora kriminalističke policije dobojskog CJB Miroslav Milojević rekao je da je u akciji "Štek" na području Doboja uhićeno 10 osoba, a po jedno na području Tuzlanske i Zeničko-dobojske županije.

Milojević je dodao da su na tim područjima izvršeni pretresi na 13 lokacija i da je pronađeno oko 280 grama speeda, 30 grama marihuane, dva pištolja, tri vage za mjerenje, mobilni telefoni i sim kartice, te novac za koji se sumnja da potiče od prodaje opojnih droga. "Jedan od pronađenih pištolja dovodi se u vezu sa ranijim kaznenim djelima na području Doboja", rekao je Milojević.

Uhićenima je stavljeno na teret da su u prethodnom razdoblju počinili kaznena djela neovlaštena prizvodnja i promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, teška krađa i nedozvoljeno držanje oružja.

Neka od uhićenih osoba dovode se u vezu sa krađom spasilačkog čamca tijekom svibanjskih polava, čija je procijenjena vrijednost oko 4.000 KM. Najveći broj uhićenih su povratnici u vršenju kaznenih djela i ranije su pravosnažno presuđivani.

Milojević je napomenuo da akcija "Štek" traje od ožujka i da je do sada pretreseno 20 osoba, vozila i lokacija. Za ovu akciju je nadležno Okružno javno tužiteljstvo Doboj. Prema neslužbenim saznanjima, uhićena su osobe R.A., G.M., E.Š., S.G., E.M., P.J., S.B., D.Đ., E.A., M.H., E.M. i M.B.

Kopirati
Drag cursor here to close