Nova kazna

Zvezda u dvije godine kažnjena s 68.000 eura

Sport / Košarka | 08. 01. 2015. u 15:31 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaški klub Crvena zvezda kažnjen je s ukupno 6500 eura zbog incidenata na utakmicama protiv Olympiacosa i madridskog Reala u Euroligi.

Beogradski klub kažnjen je s 5000 eura zbog ubacivanja tvrdih predmeta na teren na utakmici Topa 16 Zvezda - Real u Kombank areni, kao i s 1500 eura zato što su u prvoj fazi natjecanja na utakmici protiv Olympiacosa na jednom dijelu partera uklonjene stolice, što nije po propisima natjecanja, javio je Tanjug.

U dopisu koji je stigao iz sjedišta Eurolige posebno je istaknuto da je od 2012. godine Crvena zvezda čak 12 puta novčano kažnjavana s ukupno 68 000 eura, zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca koji su ubacivali tvrde predmete na teren i koristili lasere, te se naglašava da se više neće tolerirati takav način ponašanja.

Euroliga je zaprijetila da će u slučaju ponavljanja sličnih incidenata Crvena zvezda biti suočena sa znatno oštrijim kaznama koje bi osim novčane, obuhvaćale i igranje pred praznim tribinama.

Zvezda je ove sezone već igrala pred praznim tribinama protiv Laborala, zbog kazne Eurolige poslije događanja u Istanbulu i ubojstva navijača crveno-bijelih Marka Ivkovića uoči meča protiv Galatasaraya, podsjeća Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close