hercegovački derbi

Zrinjski slavio u utakmici desetljeća!

Sport / Nogomet | 06. 03. 2016. u 16:59 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hercegovački derbi Širokog Brijega i Zrinjskog donio je spektakularnu utakmicu, možda i najbolju zadnjih godina. Naime, Zrinjski je na Pecari svladao domaći Široki Brijeg s 4:3, a gol odluke postigao je Filip Arežina u 93. minuti!

Oko pet tisuća gledatelja na Pecari vidjelo je fantastičnu utakmicu sa sedam golova i nekoliko preokreta. Široki je vodio 2:0, Zrinjski je preokrenuo na 3:2. Boris Pandža je izjednačio na 3;3, a onda je Arežina donio ogromno slavlje tisućama navijača Zrinjskog koji su došli u Široki Brijeg.

Bio je ovo preokret sličan onome iz 2014. godine kada je Zrinjski u sudačkoj nadoknadi došao do 3:2 pobjede, a hoće li opet ta pobjeda biti vrijedna naslova prvaka pokazat će preostalih 10 kola.

Iako su gostujući igrači, nošeni velikom podrškom svojih navijača koji su ispunili čitavu južnu i dio istočne tribine, krenuli ambicioznije, šokirao ih je Široki s dva pogotka. U šestoj je odbijenu loptu, nakon udarca Ivana Krstanovića, u mrežu Gorana Karačića pospremio Ivan Crnov.

Zanimljivo, bio je to prvijenac veznjaka Širokog Brijega, a postigao ga je upravo bivšoj momčadi. Samo sedam minuta kasnije Krstanović je na asistenciju Barabana povisio na 2:0 i dio tribina koje su navijale za Široki bacio u delirij.

Ipak, da na odmor ne odu sa velikim zaostatkom pobrinuli su se igrači Zrinjskog Todorović i Mešanović. Prvi je izborio jedanaesterac u duelu s Ćorićem, a siguran s bijele točke bio je Jasmin Mešanović.

Drugo poluvrijeme  krenulo je jednako furiozno. Oliver Petrak je u 47. izjednačio nakon kornera na 2:2, a desetak minuta kasnije Goran Karačić obranio je jedanaesterac Krstanoviću. Jedanaesterac je skrivio Petrak oborivši Krstanovića.

Na krilima euforije Zrinjski je poveo u 70. minuti i to nakon sjajnog pogotka za 3:2 Ognjena Todorovića. Ipak, slavlje gostiju trajalo je sedam minuta, pošto je nakon kornera gavom pogodio Boris Pandža.

I onda kada se činilo da će doći do podjele bodova, Arežina se probio i sa 16 metara matirao Soldu.

Treba reći da je Zrinjski na kraju ostao bez vratara Karačića koji se, čini se, teže ozlijedio u samoj završnici.

Rezultati 20. kola
Drina - Slavija 1:1
Mladost - Vitez 0:0
Olimpic - Borac 3:0
Travnik - Rudar 1:0
Velež - Željezničar 0:1
Sarajevo - Čelik 1:1
Sloboda - Radnik 1:0
Široki Brijeg - Zrinjski 3:4

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close