Sedmi Memorijal

Zrinjski brani naslov, no "konkurencija je prejaka"

Sport / Košarka | 19. 09. 2014. u 11:32 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar će ovog vikenda biti domaćin međunarodnom košarkaškom turniru. Sedmi Memorijal “Marijofil Džidić”, koji se igra u čast jednom od osnivača i prvom predsjedniku HKK Zrinjski, ugostit će tri bosanskohercegovačka prvoligaša (Zrinjski, Široki, Leotar) i crnogorskog prvoligaša Mornara iz Bara.

Naslov pobjednika brani domaćin Zrinjski, no košarkaši mostarskog prvoligaša svjesni su da će u ovakvoj konkurenciji teško ponovno osvojiti turnir.

“Turnir odavno nije bio jači. Svi znamo što je Široki i njih ne treba posebno predstavljati, no i ostale dvije ekipe vrlo su jake. Leotar se pojačao za novu sezonu, a Mornar je doveo tri Amerikanca i imaju vrlo dobre crnogorske igrače. Bit će teško u obje utakmice, ali to je dobra prilika da provjerimo koliko možemo”, poručio je kapetan Zrinjskog Mario Petrić.

Turnir će u subotu u 18 sati otvoriti Široki i Mornar, a Zrinjski će svoju utakmicu igrati nakon te protiv Leotara.

“Dobro smo radili u pripremama, atmosfera je odlična i svi čekamo da ovaj turnir počne. Imamo mladu ekipu, ali borbenu i odlučnu da se nosimo sa svima”, dodao je još jedan mladi igrač Zrinjskog, dvadesetogodišnji Jure Brajković.

Zrinjski je tijekom ljeta dobrano izmijenio ekipu. Otišla je čitava prva petorka (Albijanić, Lalić, Hasandić, Mašić, Ivica Petrić, ), a zasad su od pojačanja došli krilni igrač Ali Demić, odlični šuter Milorad Šutulović i povratnik Vedran Princ.

“Nismo još kompletni jer tražimo visokog igrača, centra s kojim bi kompletirali momčad”, kazao je pomoćni trener Zrinjskog Miran Pehar te dodao:

“Pozivam sve navijače da dođu na turnir u većem broju nego je to bio slučaj prethodnih sezona. Osim dobrih utakmica vidjet će mladu momčad sastavljenu uglavnom od domaćih igrača. Vidjet će i povratnički nastup Vedrana Princa koji se vratio u matični klub nakon više od 10 godina”.

Sve utakmice igrat će se u dvorani na Bijelome brijegu, a ulaz je slobodan.

SUBOTA
HKK Široki – KK Mornar 18.00
HKK Zrinjski – KK Leotar 20.00
NEDELJA
Utakmica za treće mjesto 18.00
Utakmica za prvo mjesto 20.00

Kopirati
Drag cursor here to close