blizu raspleta

Zmajevi moraju navijati za Wales protiv Izraela

Sport / Nogomet | 05. 09. 2015. u 12:05 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još tamo u ožujku, kada je Mehmed Baždarević debitirao pobjedom nad Andorom, znalo se da su dodatne kvalifikacije jedina realna šansa Bosne i Hercegovine za plasman na Europsko prvenstvo u Francuskoj.

Nakon poraza u Belgiji to se i potvrdilo. Iz skupine B na Euro 2016. će Wales i Belgija, a BiH i Izrael će se boriti za treće mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije. Cipar se teoretski može umiješati u tu borbu, uostalom ima bod više od Bosne i Hercegovine, no jasno je da su Ciprani kvalitetom ispod i BiH i Izraela. Iako će vjerojatno utjecati na rasplet u ovoj skupini...

BiH tri kola prije kraja ima četiri boda manje od Izraela, ali ima povoljniji raspored i utakmicu više na svom terenu. Ipak, najveća prednost je u tome što Izraelci ovise o sami sebi. Od tih devet bodova u igri šest bi im bilo dovoljno da zauzmu treće mjesto bez obzira na druge rezultate.

Već u nedjelju Wales dočekuje Izrael na svom terenu i nakon tog susreta definitivno ćemo znati produžava li se nada za reprezentaciju Bosne i Hercegovine ili se gasi. Velšani bi pobjedom osigurali plasman na Euro, a uz to bi povećali šanse Bosni i Hercegovini koja bi se s tri boda protiv Andore približila na bod Izraelu.

Eventualni remi još bi značio da BiH uz tri pobjede i poraz Izraela kod Belgije može izbiti na treće mjesto, no pobjeda Izraela definitivno znači kraj nada. Izrael bi u tom slučaju imao meč loptu na svom terenu protiv Cipra i BiH bi se već mogla okrenuti novim kvalifikacijama.

Raspored BiH do kraja
BiH – Andorra 6. 9.
BiH – Wales 10. 10.
Cipar – BiH 13. 10.

Raspored Izraela do kraja
Wales - Izrael 6. 9.
Izrael - Cipar 10. 10.
Belgija - Izrael 13. 10.

Kopirati
Drag cursor here to close