izabrani najbolji

Zeba najbolji nogometaš, Karačić najbolji vratar lige

Sport / Nogomet | 22. 05. 2016. u 21:17 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvotimac i kapetan tuzlanske Slobode Zajko Zeba proglašen je najboljim nogometašem Premijer lige Bosne i Hercegovine u protekloj sezoni. Zrinjski ima dva laureata – Goran Karačić je najbolji vratar, a trener Vinko Marinović dobio je priznanje za rezultate.

Zeba je pobijedio u glasanju trenera i kapetana klubova Premijer lige BiH, a nagrada mu je uručena na manifestaciji održanoj večeras na Ilidži.

U konkurenciji za glavnu nagradu bili su Zvonimir Kožulj (Široki Brijeg) i Haris Duljević (Sarajevo).

- Zahvalio bih klubu i suigračima bez kojih ne bi bilo moguće dobiti ovo priznanje. Hvala i NS BiH koji vodi natjecanje i čini da ono protekne u najboljem redu. Iznenađen sam i sretan zbog ove nagrade - izjavio je Zeba nakon uručenja nagrade.

Najbolji vratar Premijer lige BiH je Goran Karačić iz Zrinjskog. On je ovo priznanje dobio ispred Kenana Pirića (Sloboda) i Vedrana Kjosevskog (Željezničar).

Napadač Sarajeva Leon Benko postigao je 21 pogodak i on je najbolji strijelac Premijer lige BiH.

Priznanje za ostvarene sportske rezultate dobili su šef stručnog stožera Zrinjskog, novog prvaka BiH, Vinko Marinović, kao i Slavko Petrović - trener osvajača Kupa BiH, Radnika iz Bijeljine.

Kao i prošle godine, igračica SFK 2000 Sarajevo Armisa Kuč proglašena je za najbolju nogometašicu u ženskoj Premijer ligi BiH. Crnogorska reprezentativka postigla je ove sezone 41 pogodak. Po broju glasova iza sebe je ostavila saigračicu u SFK 2000 Jasnu Đoković, te Mariju Aleksić iz Banja Luke.

Nagradu za najboljeg golmana ženske Premijer lige odnijela je Almina Hodžić (SFK 2000 Sarajevo), u konkurenciji Aide Avdić (ŽOFK Gradina) i Danice Spasojević (Radnik Bumerang).

Reprezentativac BiH u futsalu i član ekipe Mostar SG Staklorad Srđan Ivanković najbolji je igrač Premijer futsal lige. On je dobio najviše glasova ispred klupskog kolege Marija Aladžića i Emira Milanovića iz Sofića.

Bahrudim Omerbegović (Centar) najbolji je malonogometni golman BiH, a konkurenti su mu bili Stanislav Galić (Brotnjo) i Zoran Stanivuković (Čelinac).

Nagradu za fair play u ovoj sezoni osvojio je sudac iz Stoca Darko Obradović. On je na utakmici omladinske Premijer lige između Zrinjskog i Olimpica prisebnom reakcijom spasio život igraču gostujućeg tima Haliloviću, kada je nakon sudara sa suigračem ostao bez svijesti.

Kopirati
Drag cursor here to close