Pretukli policajce

Zbog tučnjave u Bugarskoj uhićeno 45 navijača Crvene zvezde

Sport / Flash | 26. 07. 2016. u 14:40 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bugarska policija zadržala je 45 navijača beogradskog nogometnog kluba "Crvena zvezda" zbog nanošenja ozlijeda dvojici policajaca i jednom taksisti, kao i petorici građana koji su pokušali pomoći policajcima i vozaču taksija u ljetovalištu Sunčev breg.

Oba incidenta dogodila su se rano jutros, a pripadnici policije lakše su ozlijeđeni ispred diskoteke "Viking" u centru Sunčevog brega.

Tužiteljstvo iz Burgasa priopćilo je da je pokrenulo postupke protiv osumnjičenih osoba.

"Jutros u 5.07 sati u policijsku ispostavu u Nesebru stigla je dojava o tuči između stranih državljana pored bara 'Valhala' u Sunčevom bregu, nakon čega je na lice mjesta upućena policijska patrola. Oko 5.15 časova stigla je nova dojava o tuči i nanošenju ozlijeda policijskim službenicima, zbog čega su ka mjestu incidenta preusmjerene i druge policijske patrole", navodi se u priopćenju.

Prema prijavi, utvrđeno je da su dvojici policajaca palicom nanesene ozlijede po glavi i tijelu, a da su ozlijeđeni i i građani koji su im pritekli u pomoć, zbog čega su hitno prebačeni u zdravstvene ustanove.

"Bez obzira na to što su policijski službenici ispalili u zrak četiri upozoravajuća hica, osobe koje su sudjelovale u tuči nisu prestale, već su još agresivnije nastavile napadati policijske službenike i građane", navodi se u priopćenju Tužiteljstva.

Nakon dolaska drugih policijskih patrola tuča je prestala, a napadači su pobjegli, pri čemu je zadržano devet državljana Srbije, navijača "Crvene zvezde".

Dežurni tužitelj saslušao je petoricu bugarskih državljana i četvoricu policajaca, te oduzeo video-materijal sa okolnih video-kamera.

"Četvorica državljana Srbije prebačena su na medicinski pregled, a dvojica zadržana u policijskoj postaji u Burgasu u trajanju od 24 sata", ističe se.

Nešto kasnije, oko 7.00 sati, u policijsku postaju stigla je dojava o polomljenom staklu na taksi-vozilu ispred hotela "Rouz garden".

Policijska ekipa ustanovila je da su državljani Srbije počeli udarati taksistu i lupati po taksi-vozilu. U tuči su povrijeđeni ozlijeđeni državljani koji su pritekli u pomoć taksisti.

Za prvi slučaj predviđena je kazna od jedne do pet, a u drugom do tri godine zatvora.

Beogradska "Crvena zvezda" igra danas u Razgradu prvu utakmicu trećeg kvalifikacijskog kruga za Ligu prvaka protiv bugarske ekipe "Ludogorec", a navijači "Zvezde" u Sunčev breg stigli su u nedjelju.

Utakmica između "Ludogoreca" i "Crvene zvezde" počeće u 20.00 časova.

Kopirati
Drag cursor here to close