Nakon 21 godine...

Wenger: Još nisam spreman za odmor

Sport / Nogomet | 12. 02. 2017. u 13:24 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Menadžer Arsenala Arsene Wenger (67) izjavio je da još uvijek nije spreman napustiti klupu Topnika, na kojoj sjedi već 21 godinu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon izjave bivšeg igrača Arsenala Iana Wrighta da Wenger izgleda umorno i da osjeća da će ići na kraju sezone, Francuz je izjavio da još nije spreman za odmor.

"Bili smo na večeri, ali ne samo nas dvojica. Cijenim što želi da odmorim, ali ja nisam spreman. Možda izgledam umorno jer ustajem rano", izjavio je Wenger nakon jučerašnje pobjede njegovog tima nad Hullom rezultatom 2:0.

Kako je kazao, trenutno se fokusira na pobjede i utakmice koje predstoje, jer na ostalo "ne može uticati".

Sa Topnicima je Wenger osvojio tri naslova prvaka Engleske (posljednji 2004.) i šest FA kupova 

"Imam veliko poštovanje prema ovoj državi i klubu i zahvalan sam jer sam ovdje radio 20 godina. Moj posao je da učinim ove ljude sretim i kada to ne učinim, osjećan krivicu", rekao je Wenger.

Wright, koji je pod Wengerom igrao od 1996. do 1998. godine, ponovio je u BBC-jevoj emisiji "Match of the Day" u subotu kako vjeruje da će Wenger uskoro otići.

"Još uvijek vjerujem da on mora donijeti ogromnu odluku i vjerujem da bi ovo mogla biti njegova posljednja sezona", kazao je 53-godišnjak.

Wenger je trener Arsenala od rujna 1996. godine i ima najduži staž od svih trenera u Premier ligi. Sa Topnicima je osvojio tri naslova prvaka Engleske (posljednji 2004.) i šest FA kupova, a 2006. je igrao finale lige prvaka gdje je poražen od Barcelone (2:1).

Kopirati
Drag cursor here to close