državno prvenstvo

Vesna Vukoja obranila naslov prošlogodišnje prvakinje BiH

Sport / Flash | 27. 04. 2015. u 18:42 R. I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Džudaši „Neretve“ nastupili su na državnom prvenstvu BiH za mlađe kadete/ mlađe kadetkinje i juniore/juniorke koje se održalo u Trebinju u organizaciji JK Leotar iz Trebinja. Na turniru su nastupili svi kvalificirani natjecatelji sa prethodno odrađenih kvalifikacija, a sudjelovalo je oko 47 judo klubova iz cijele BiH.

Trener Majo Ćeško je na turnir poveo pet natjecatelja, a kući su se vratili sa medaljom državne prvakinje, državne viceprvakinje, jednim trećim mjesto i dva peta mjesta u BiH.

Najboljom se pokazala prošlogodišnja prvakinja BiH i viceprvakinja Balkana, Vesna Vukoja. Ona je u uzrastu ml.kadetkinja osvojila zlatnu medalju i pehar te tako opet postala prvakinja BiH. Ujedno Vesna Vukoja se plasirala na Balkansko prvenstvo koje će se ove godine održati u Crnoj Gori, a za nadati se boljem rezultatu od viceprvakinje Balkana koje je Vukoja osvojila 2014.

Srebrenom medaljom i titulom viceprvakinja BiH za juniorke postala je sjajna Sandra Sivrić. Napominjemo kako je Sivrićeva prošli vikend ostvarila najbolji rezultat u svom uzrastu kadetkinja osvojivši prvo mjesto u državi i tako se plasirala na Balkansko prvenstvo u Rumunjskoj (Craiova), Europsko u Bugarskoj (Sofija) i Svjetsko u BiH (Sarajevo).

Brončanom medaljom se okitio Srđan Ajvaz koji je nastupao za ml.kadete, a koji je već u prvom kolu nepravedno oštećen od strane sudaca te tu borbu izgubio na yuko. Nakon tog nepravednog poraza, Srđan dobiva sve sljedeće borbe ipponom te se penje na pobjedničko postolje i dobiva titulu trećeg u državi u svojoj kategoriji.

Mateo Puljić je imao sjajne borbe. On je u borbi za treće mjesto izgubio od prošlogodišnjeg prvaka BiH, Maksumića, kojeg je u jednom trenutku vodio na wazari te pred kraj borbe izgubio i tako zauzeo peto mjesto u državi.
Lea Vujević trenira samo dva mjeseca i koja se kvalificirala na državno prvenstvo BiH samim tim je već postigla ogroman uspjeh.

U ulozi ml.kadetkinja pokazala se kao veoma talentirana i perspektivna sportašica. Na ovogodišnjem državnom prvenstvu bila je sjajna i borbena. U polufinalnoj borbi je dobila lakšu ozljedu koljena, te je meč za treće mjesto morala predati i završila na sjajnom peton mjestu u državi što je fantastičan rezultat, sobzirom na njen staž u ovom sportu.

I pored ovog sjajnog uspjeha, džudaši „Neretve“ nastavljaju sa pripremama za naredni period koji ih očekuje. Čeka nas još mnogo međunarodnih turnira, Balkansko, Europsko te Svjetsko prvenstvo, priopćeno je iz kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close