5 do 12

Veležu voda do grla: Igrači i treneri u štrajku, direktor podnio ostavku

Sport / Nogomet | 10. 02. 2016. u 10:00 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od jučer su nogometaši i stručni stožer Veleža u štrajku, a od danas mostarski klub više nema ni posljednjeg operativca koji je nešto barem pokušavao raditi u ovom posrnulom kolektivu.

Naime, v.d. direktora Arman Zalihić objavio je danas novinarima kako podnosi ostavku. Mladi Mostarac došao je ljetos u ovaj klub u ulozi PR-a, ali je silom prilika postavljen za vršitelja dužnosti direktora, nakon što se kompletna (nova) uprava povukla.

“Ušao sam u ovaj klub premlad, vođen idealima i trudio sam se nešto pokrenuti. Uložio sam maksimum u FK Velež, ali nisam mogao sam. Čast izuzecima, ali izostala je bilo kakva podrška. Potrebna je kritična masa ljudi, opća podrška da se nešto promijeni u FK Velež”, kazao je Zalihić.

Ostavku podnosi jer, kako kaže, ne može više sudjelovati u 'dvorskim spletkama', odnosno borbama pojedinih klanova za što veći utjecaj u ovom klubu.

“Velež je u svojoj dugoj povijesti preživio svašta, pa i dva rata. Sada je na snazi prikriveni fašizam koji pokušava uništiti ovaj klub radi nečijih privatnih ili nekakvih drugih interesa. Takvima poručujem da pročitaju povijest kluba i vidjet će da je Velež preživio fašizam za vrijeme Drugog svjetskog rata, a preživjet će i ovaj prikriveni”, istaknuo je Zalihić, dodavši kako igrače ni u kom slučaju ne može kriviti za očajničke mjere, ali…

“Zamjeram im jedino što nisu odigrali ovu utakmicu protiv Budućnosti iz Podgorice koja je danas otkazana. To je trebalo biti više od utakmice, to je trebala biti poruka da se ponovno obilježi 14. februar, datum koji je jako važan u povijesti ovog kluba''.

Zalihić je novinarima pročitao popis od 87 osoba koji su pozvani u četvrtak u 19 sati na sastanak za “opstanak Veleža”. Na popisu su uglavnom političari, poduzetnici, ljudi za koje Zalihić smatra da imaju “moralnu odgovornost” pomoći klubu i suprotstaviti se onima koji ga žele rušiti.

Kasno veeras poslan je apel za hitnim sastankom svim relevantnim linostima koje sudjeluju u drutvenom i politikom ...

Posted by FK Velež Mostar on Tuesday, 9 February 2016

Inače, na inzistiranje novinara sada već bivši direktor otkrio je da FK Velež na ime plaća bivšim i sadašnjim igračima duguje oko 360.000 KM, a da u tom iznosu nisu dugovi dobavljačima.

Kopirati
Drag cursor here to close