sigurnost navijačima

Vatrene čuva antiteroristička jedinica, navijačke zone maksimalno osigurane

Sport / Nogomet | 17. 05. 2016. u 13:15 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europsko nogometno prvenstvo u Francuskoj bit će sportsko natjecanje s najvećim osiguranjem, jer su domaćini poduzeli neviđene mjere, naglasio je Miroslav Marković, povjerenik za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i šef osiguranja naše nogometne vrste.

On je pozvao hrvatske navijače da se pridržavaju pravila ponašanja, te da prate upute organizatora. "Vjerujem kako će se u Francuskoj lijepo provesti", dodao je.

Miroslav Marković, vrhunski stručnjak uspješne i uzorne policijske karijere, nije mogao govoriti o svim detaljima jer bi na taj način ugrozio sigurnost, ali je naglasio:

"Pitanje sigurnosti za vrijeme EP-a je bilo jedna od prvih točaka svih upita. Ja sam optimist. Upoznat sam s detaljima sigurnosne akcije koja se već duže vrijeme provodi. U sigurnosnom smislu Francuzi su poduzeli neviđene mjere".

Naglasio je kako će svi stadioni, trening kampovi, fan zone i hoteli biti posebno čuvani.

"Svaku reprezentaciju, pa tako i hrvatsku vrstu, 24 sata će čuvati francuska antiteroristička jedinica. Oni će s našim igračima biti cijelo vrijeme. Svaka reprezentacija je dobila i časnika za vezu", kazao je Marković, dodavši kako će navijači također biti maksimalno osigurani, prije svega u fan zonama:

"Sve navijačke zone će biti maksimalno čuvane. Svi navijači će se pomno pregledavati i proći će kroz pregled prije ulaza, a u zonama će biti zabranjeno unošenje nekih stvari. Za navijačke zone neće biti potrebno pokazati ulaznicu za utakmicu".

Marković je naglasio kako se zbog oblika suvremenog terorizma teško boriti sa bombašima samoubojicama, posebice u zonama centra gradova ili u podzemnoj željeznici, ali je uvjeren kako će Francuzi sve napraviti kako se to ne bi dogodilo.

Kopirati
Drag cursor here to close