35 milijuna eura

Van Gaal doveo i Schneiderlina u Manchester United

Sport / Flash | 13. 07. 2015. u 13:50 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski nogometni reprezentativac Morgan Schneiderlin potpisao je četverogodišnji ugovor s Manchester Unitedom koji će za njegov prijelaz iz Southamptona platiti oko 35 milijuna eura odštete, objavili su britanski mediji.

Schneiderlin, koji će se odmah pridružiti novim suigračima i u kasnijim poslijepodnevnim satima s njima otputovati na američku turneju, ima mogućnost ostati u Manchesteru i pet sezona budu li obje strane zadovoljne suradnjom.

"Kad sam čuo da se Manchester United zanima za mene, odluka je bila vrlo laka", izjavio je 25-godišnji vezni igrač koji je u Southamptonu, gdje je 2008. stigao iz Strasbourga, proveo sedam sezona igrajući u engleskoj trećoj i drugoj ligi prije povratka u elitni razred.

"Proveo sam u Southamptonu sedam vrlo sretnih godina i taj će mi klub uvijek biti u srcu. No, ovo je bila predobra prilika da bih je propustio", dodao je Schneiderlin o čijoj se nogometnoj vještini vrlo pohvalno izrazio i Louis van Gaal.

"Vrlo je talentiran, energičan i sposoban igrač. Svojim će se vještinama dobro nadopunjavati s ostalim igračima", istaknuo je Van Gaal koji je bio iznimno aktivan u popunjavanju igračke križaljke za sljedeću sezonu.

Osim Schneiderlina, u ponedjeljak je na Old Traffordu predstavljen i 30-godišnji bivši veznjak Bayern Muenchena Bastian Schweinsteiger koji je potpisao trogodišnju vjernost "crvenim vragovima", a prije njega van Gaal je svoju momčad pojačao nizozemskim napadačem Memphisom Depayom i talijanskim reprezentativnim braničem Matteom Darmianom.

"Manchester United je jedini klub zbog kojeg sam bio spreman napustiti Muenchen", izjavio je njemački reprezentativac za čiji će transfer bavarski klub uprihoditi oko 20 milijuna eura.

Louis van Gaal dobro zna zašto je doveo igrača s kojim je od 2009. do 2011. surađivao kao trener Bayerna.

"On nam donosi ogromno iskustvo i sjajan je dodatak našoj momčadi", zaključio je nizozemski stručnjak.

Kopirati
Drag cursor here to close