FK Sarajevo

Uščuplić: Igrači spremni i motivirani da izbore nastup u trećem pretkolu

Sport / Nogomet | 16. 07. 2014. u 10:34 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Sarajeva u četvrtak na Koševu protiv norveškog Haugesunda igraju prvi susret drugog prekola Europa lige.

Trener Sarajeva Dženan Uščuplić, sportski direktor Abdulah Ibraković i kapiten ekipe Amer Dupovac na pres-konferenciji kazali su da s optimizmom očekuju susret i smatraju da njihov klub može eliminirati Norvežane te izboriti nastup u trećem pretkolu.

- Obavili smo adekvatne pripreme, odigrali smo tri utakmice s jakim protivnicima i spremno dočekujemo utakmicu s Norvežanima. Svih 25 igrača koji su prijavljeni za ovu utakmicu su maksimalno spremni i motivirani da nastavimo ono što smo radili u prošloj sezoni - kazao je Uščuplić.

Istaknuo je  da su on i njegovi suradnici u protekla dva tjedna prikupili dosta informaciju o prvom protivniku na europskoj sceni.

- Imali smo priliku da prije dvije godine igramo protiv jedne skandinavske ekipe, švedskog Orebra, kojeg smo eliminirali. Realno, tada naša ekipa nije bila ni blizu kao što je sada. Njihova standardna igra je na duge lopte. Radi se o kvalitetnoj i čvrstoj ekipi, koja ima "glavu i rep" - kazao je Uščuplić.

On je dodao da još ima nedoumica oko sastava prvog tima, ali da sigurno i  kombinaciji neće biti ozlijeđenih Todorovića i Vušljanina.

Sportski direktor Abdulah Ibraković ističe da je  ekipa Sarajeva jača u odnosu na prošlu sezonu, te da je  zadržan "kostur" tima.

 - Smatram da smo tim koji sigurno može da prebrodi prvu prepreku i plasira se u treće prekolo. Evidentno je da je konkurencija u ekipi jako zdrava i da je atmosfera u timu pozitivna. To su optimistične stvari koje nas u klubu vode ka nekoj pozitivi i daju nam nadu da ćemo proći u dalje natjecanje - kazao je Ibraković.

Kapetan Amer Dupovac kazao je da je ekipa maksimalno spremna i da igrači jedva čekaju početak utakmice.

- Pripramali smo se mjesec dana i željno očekujemo utakmicu pred našim navijačima. Uime igrača mogu reći da ćemo pružiti maksimum da odigramo što bolje i ostvarimo povoljan rezultat pred uzvrat u Norveškoj. Pozivam naše navijače da nas podrže - kazao je Dupovac.

Prvi susret 2. pretkola Europa lige Sarajevo - Haugesund igrat će se u četvrtak na stadionu "Asim Ferhatović Hase" od 21 sat.

Kopirati
Drag cursor here to close