atp ljestvica

Unatoč trećem kolu Roland Garrosa Damir Džumhur nazadovao!

Sport / Ostali sportovi | 08. 06. 2015. u 09:17 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon drugog ovogodišnjeg Grand Slam turnira dogodile su se bitne promjene na ATP ljestvici.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić popravio je svoj plasman za jedno mjesto te je trenutačno deveti tenisač svijeta. Osvajanjem Roland Garrosa Ivan Dodig probio se na četvrto mjesto na ljestvici parova.

Mladi Borna Ćorić ponovno je popravio svoj plasman. Ćorić je skočio za pet mjesta te stigao do 41. mjesta na ljestvici, što mu je najbolji plasman u karijeri.

Zanimljivo je da je najbolji BiH tenisač Damir Džumhur unatoč plasmanu u treće kolo Roland Garrosa pao na ljestvici za jedno mjesto i sada je 89. Pali su i ostali BiH tenisači – Aldin Šetkić za jedno mjesto (213.), Mirza Bašić čak 16 mjesta (223.), a Tomislav Brkić za 11 pozicija (257.).

Rasplet Roland Garrosa donio je mnoge promjene među najboljom desetoricom. Prva trojka nije se mijenjala. Ljestvicu i dalje predvodi Srbin Novak Đoković, a slijede ga Švicarac Roger Federer i Britanac Andy Murray.

Novi kralj Pariza Švicarac Stan Wawrinka skočio je s devetog na četvrto mjesto, Čeh Tomaš Berdych pao je s četvrtog na šesto mjesto, Španjolac David Ferrer probio se s osmog na sedmo mjesto, Kanađanin Milos Raonic pao je sa šestog na osmo mjesto. Španjolac Rafael Nadal nastavio je svoj pad te je na rubu da ispadne iz najbolje desetorice, odnosno zauzima deseto mjesto.

Kopirati
Drag cursor here to close