Mostari

U nedjelju 447. skokovi sa Starog mosta bez direktnog tv prijenosa

Sport / Flash | 22. 07. 2013. u 13:08 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama kluba skakača u vodu 'Mostari' danas je održana konferencija za medije povodom predstojećih 447. visinskih skokova sa Starog mosta.

Javnost je upoznata da će tradicionalni skokovi biti održani 28.07. od 16 sati, a broj skakača će biti otprilike na prošlogodišnjoj razini, predviđaju organizatori. Već sada su počele prijave za turnir u tavli koji je popratni događaj uoči skokova.

Kotizacija za učešće na ovom turniru je 10 KM, a turnir će se održati u subotu. Također, bit će upriličeno ispijanje kave iz najveće džezve na svijetu koja je ušla i u Guinnessovu knjigu rekorda. Novost je da će ovogodišnje skokove ocjenjivati samo jedan žiri, a ne kako je do sada bilo.

Proteklih godina skokove je ocjenjivali su žiriji za skokove na noge i za skokove na glavu, ali će ove godine žiri biti objedinjen. Žiri će biti u sastavu Mustafa Jahura, Mirsad Deda Pašić, Emir Balić, Duško Bajević i Željko Džeba. Za razliku od prošlih godina kada je bakljada bila održana prije visinskih skokova, ove godine će skokovi sa bakljama biti održani nakon skokova, u nedjelju navečer.

Također, skokovi s bakljama neće biti održani u ponoć nego nešto ranije kako bi što više posjetitelja moglo vidjeti ovaj događaj. U revijalnom dijelu programa održat će se skokovi veterana. Organizatori su ovim putem demantirali napise pojedinih medija kako su skokovi upitni zbog nedovršene financijske konstrukcije.

Generalni pokrovitelj ovogodišnjih 447. visinskih skokova sa Starog mostar je Federalno ministarstvo okoliša i turizma, dok su ostali pokrovitelji Federalno ministarstvo kulture i sporta, Grad Mostar, Turistička zajednica HNŽ, BH Telecom, Fortuna tours Mostar, te Sportski savez Mostara.

Na konferenciji za medije istaknuto je da će Ministarstvo civilnih poslova u rujnu raspisati natječaj za upis na UNESCO-ovu listu nematerijalne kulturne baštine. Nakon što je Stari most od 2005. već na UNESCO-ovoj listi, moguće je da se i mostarski skokovi nađu na ovoj listi poput Paške čipke, zvončara i slično.

Spomenuto je da se ove godine neće održavati skokovi juniora, ali i da neće biti izravnog prijenosa na tv postajama. TV1 će u nedjelju navečer prikazati snimak skokova. Zainteresirani su pozvani da u što većem broju dođu i poprate uživo ovu manifestaciju sa obala Neretve.

Kopirati
Drag cursor here to close