Novi sponzor

Tvrtka Klas službeni sponzor rukometne reprezentacije

Sport / Rukomet | 22. 12. 2014. u 13:23 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo od ovog ponedjeljka je i službeno sponzor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Tim povodom, sponzorski ugovor potpisali su danas u Mostaru Rusmir Hrvić, direktor Klasa i Smajo Karačić, glavni tajnik Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Klas će sponzorirati reprezentaciju u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u rukometu koje će biti održano 2016. u Poljskoj, kao i na Svjetsko prvenstvo koje će biti održano u siječnju iduće godine u Kataru.

'Vi ste ponos cijele nacije. Uvjeren sam da ćete i u Kataru igrati za državni dres požrtvovano, i da ćete svima nama osvjetlati obraz. Jako smo ponosni na ovo sponzorstvo, tim više jer je rukomet jedan od najuspješnijih i najtrofejnijih sportova u Bosni i Hercegovini s izvanrednim rezultatima, kako u klupskom, tako i na reprezentativnom nivou. Ovo je prvi put da se reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala na jedno svjetsko prvenstvo, i Klas želi biti dio ove već sada uspješne priče za Bosnu i Hercegovinu u cjelini', kazao je Rusmir Hrvić, direktor kompanije Klas d.d. Sarajevo.

Radi se o trećem po redu sponzorstvu reprezentativnog nivoa jedne od kompanija u okviru AS GROUP.

Nakon Vispaka kao sponzora nogometne reprezentacije BiH, i Oaze kao sponzora košarkaške reprezentacije BiH, sada je i Klas sponzor rukometne reprezentacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close