Očajničke mjere

Trener bh. drugoligaša štrajka glađu jer mu klub duguje 15 plaća

Sport / Nogomet | 01. 12. 2014. u 20:18 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srećko Gajić, pomoćni trener Nogometnog kluba Kozara i jedan od najboljih nogometaša svih vremena ovog tima iz Bosanske Gradiške stupio je danas u štrajk glađu, jer mu prvoligaš Republike Srpske nije isplatio 15 mjesečnih plaća, a duguju mu i doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, javlja Anadolija.

'Ostat ću u klupskim prostorijama, ovdje bez grijanja, sve dok ne bude podmiren bar dio od 15 plaća koje mi klub duguje. Spavat ću ovdje noćas zato što bukvalno nemam što jesti i ne mogu ovako živjeti. Ne mogu se liječiti i totalno sam ponižen', rekao je Gajić za agenciju Anadolija, naglasivši kako je molio za pomoć čelnike kluba koji su oglušili o njegove sve dosadašnje pozive:

'Već sam im u sezoni 2012/13 oprostio deset plata i onda su tvrdili da će me ubuduće redovno plaćati. I nakon toga nastavili su da mi duguju novac. Prijavljen sam u klubu, jedini i nisu mi plaćeni ni doprinosi. Nemam nikakva prava, a sve sam dao, dao sam život cijeli Kozari'.

On kaže da FK Kozara, koji je nakon prvog dijela prvenstva RS drugi sa dva boda zaostatka za jesenskim prvakom Leotarom i ozbiljan je kandidat za plasman u Premier ligu BiH, ne vodi računa o svom kadru.

“Daju ljudima, kako kada 50, 100 ili 200 KM i misle riješili su problem. To ovako više ne može, ne može pod kožu barem u mojem slučaju“, kazao je Gajić.

Povodom štrajka glađu Srećka Gajića tijekom sutrašnjeg dana obećali su se očitovati i dužnosnici Nogometnog saveza Republike Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close