Premier liga

Tko se najviše pojačavao za nastavak sezone

Sport / Nogomet | 26. 02. 2014. u 10:51 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premier liga nastavlja se ovog vikenda, a skoro svi bh. klubovi pojačali su se kako bi što spremnije dočekali preostalih 11 kola.

Prijelazni rok u Premier ligi BiH, koji je završio s 14. veljače, nije donio neke spektakularne transfere, što se moglo i očekivati s obzirom na financijsku situaciju u klubovima, no bio je puno sadržajniji nego neki prethodni rokovi. Najviše zasluga za takvo što ima FK Sarajevo.

Ulaskom malezijskog milijardera Vincenta Tana u strukture koševskog kluba došao je i novac koji je otišao na zvučna pojačanja. Kakve Tan ima dugoročne planove sa Sarajevom pokazat će vrijeme, no ovaj klub se zasad potvrdio kao daleko najambiciozniji bh. klub. Trener Robert Jarni, također pojačanje u zimskom prijelaznom roku, dobio je na raspolaganje pet novih igrača.

Sarajevo nije najviše kupovalo ove zime, primjerice sarajevski Olimpic je doveo 10, a Travnik devet novih igrača (!), no koševski klub kupovao je samo provjereno.

Pojačavali se i davljenici

Trebinjski Leotar je praktično novi drugoligaš, pa se traži još samo jedan putnik u niži rang. To mjesto zasad drži Travnik, no da Travničani ne žele tu ostati govori i lista od čak devet pojačanja za nastavak sezone! Međutim, pojačavali su se i ostali. Rudar je doveo novog trenera (Gorazd Mihailov) i dvojicu novih, Mladost četvoricu, Slavija trojicu, a Ante Miše je u Vitezu napravio čistku i složio solidnu ekipu za proljeće. Jedini klubovi iz donjeg doma ljestvice koji u proljeće ulaze osjetno slabiji nego jesenas su zenički Čelik, Zvijezda iz Gradačca te Radnik koji je u ovom roku ostao bez pola ekipe.

Dario Purić i Mario Barić bili su samo uvod, jer su ubrzo stizali bivši kapetan Rabotničkog Krste Velkoski, Chelseajev vratar na posudbi i, najzvučniji od svih, veznjak Kölna Mato Jajalo, kojeg je htio i splitski Hajduk.

Sarajevo je, doduše, ostalo bez najboljeg strijelca Nikole Komazeca, no gledajući dolaske bordo-momčad je definitivno, barem na papiru, jača od one koja je jesenski dio završila kao druga.

Istovremeno, lider Premier lige Željezničar dovodio je pojačanja, ali za duže staze. Na Grbavicu su došli 19-godišnji Alibašić, a nešto stariji Marijan Antolović i Jasmin Bogdanović obavezali su se do 2016. godine.

Od ekipa koje se bore za vrh solidan posao napravio je Široki Brijeg. Istina, otišao je Vedran Ješe, no Brazilac Hugo te bivši igrači Splita i Lokomotive Mate Pehar i Ivan Peko trebali bi oplemeniti ekipu Slavena Muse.

Zrinjski je uspio dovesti bivšeg najboljeg igrača lige Marka Basaru, svog bivšeg igrača Danijela Stojanovića, zatim Stevu Nikolića, Ivana Mamića, ali je ostao bez vrlo važnih igrača (Marin i Igor Aničić, Hrvoje Miličević), pa je veliko pitanje jesu li Mostarci više dobili ili izgubili.

Slično je i s njihovim gradskim protivnikom Veležom koji je doveo petoricu igrača, ali je ostao bez dvojice prvotimaca (Jusufbašić i Majkić) te dvojice najavljenih pojačanja (Isaković, Purović).

Lider nakon prvih 15 kola Borac ostao je bez dvojice najboljih igrača, Stokića i Raspudića, ali došla su petorica novih, pa je gubitak donekle nadoknađen. Najveća misterija bit će Olimpic. Sarajevski premierligaš doveo je 10 novih igrača, ali je i ostao bez desetorice iz prvog dijela. Na što će to ličiti vidjet ćemo uskoro…

 

Premier ligu napustili drugi i treći strijelac

Proljetni dio u Premier ligi bit će osvježen za neke nove igrače, ali i osiromašen za nogometaše koji su igrali glavne uloge u jesenskom dijelu. Otišli su drugi i treći strijelac lige, Nikola Komazec i Joco Stokić. Čelik je napustio najbolji njihov igrač Saša Kajkut, a Zrinjski je ostao bez kapetana Marina Aničića, dok je Hrvoje Miličević potpisao za Pescaru. U Širokom Brijegu nema više ni Vedrana Ješe, a u Olimpicu najboljeg igrača Miloša Vidovića.

 

Kopirati
Drag cursor here to close