Saint-Etienne

Sve se više šuška o prekidu utakmice Češka-Hrvatska

Sport / Nogomet | 17. 06. 2016. u 13:27 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon Pariza "kockice" su preplavile i St Etienne, grad u regiji Rhone-Alpes, izvještava Hina navodeći kako su, za razliku od Pariza gdje su hrvatski navijači bili raštrkani po cijelom gradu, ovdje gotovo svi na središnjem trgu Jean Jaures pored katedrale Saint Charles.

Na istom trgu je i glavna "baza" čeških navijača, no za sada sve prolazi uz pjesmu i zabavu. Za svaki slučaj sve budno prate jake snage francuske policije.

U grad je stiglo između 10.000 i 15.000 hrvatskih navijača, a "kockica" je bilo iz svih krajeva svijeta, od Kanade i Australije, do Njemačke, Švicarske i Hrvatske.

Hina piše kako je, nakon što je društvenim mrežama prostrujila vijest da na utakmicu dolazi dio ekstremnih navijača kako bi prekinuli utakmicu, policija na svakom koraku u gradu. Informaciju o mogućim neredima iznio je i jedan od čelnika udruge navijača Uvijek vjerni, Krunoslav Grlević gostujući u HTV-ovoj emisiji Otvoreno što je izazvalo zabrinutost čelnika HNS-a, navodi Hina dodajući kako je i Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava (HHO) objavio kako ima informaciju o mogućim neredima.

"Prema provjerenim informacijama kojima raspolaže HHO u St. Etienneu se nalazi 300-tinjak pripadnika Torcide koji su tamo doputovali iz Hrvatske. Dio njih je zadržan na granici na graničnim prelazima Pasjak i Rupe budući je kod njih pronađena oprema za maskiranje i određena količina droge te se nad njima provodi kriminalistička obrada. Hrvatske vlasti su u direktnom kontaktu s francuskim vlastima i surađuju u pokušaju prevencije nereda na stadionu. Navijači Torcide, ali i pripadnici drugih navijačkih skupina iz Hrvatske pribavili su ulaznice preko navijača St. Etiennea na drugo ime. Upravo stoga hrvatska strana inzistira na tome da predstavnici francuskih vlasti, ali i organizatora, prilikom ulaska na stadion provjeravaju ulaznice personalizacijom uz predočenje osobnih isprava temeljem kojih se utvrđuje identitet donositelja ulaznice," poručili su iz HHO-a.

Hina navodi kako se ulaznice za utakmicu Češka - Hrvatska mogu kupiti gotovo na svakom koraku. Kapacitet stadiona je 41,965 no čini se kako neće biti pun.

Inače, UEFA je objavila simbole koje hrvatski navijači ne smiju koristiti na stadionu. Radi se o slovu U, kukastom križu, židovskoj zvijezdi...

UEFA EURO 2016 - Czech Republic-Croatia - UEFA.com

Kopirati
Drag cursor here to close